Successos

El conductor de l’atropellament de la Massana assegura que va donar un cop de volant per l’aparició sobtada d’un altre vehicle

La víctima de l’accident està estable dins de la gravetat i aquest dimecres serà sotmesa a unes proves que han de permetre delimitar millor l’abast de les lesions que pateix a la medul·la

Cossos de seguretat i salvament intervenen en l'accident.. RTVA
Cossos de seguretat i salvament intervenen en l'accident. | RTVA

T. S.

El conductor que va protagonitzar el greu atropellament de diumenge a la Massana ha assegurat que va donar un cop de volant cap a la seva dreta com a reacció a una inesperada aparició d’un vehicle pel carril contrari. No obstant això, no hi hauria cap testimoni que corrobor-hi aquesta versió i els agents de policia experts en accidents de trànsit treballen amb la hipòtesi que el tot-terreny Renault Koleos es va enfilar a la vorera per una distracció de l’home, un no resident de 46 anys.

El sinistre va tenir lloc poc abans de les 3 de la tarda de diumenge a l’altura del número 13 de l’avinguda Sant Antoni de la Massana, més o menys, per tant, a l’altura de l’hotel Palanques. El tot-terreny, que circulava en direcció nord, es va enfilar a la voravia envestint una vianant que llavors caminava per aquell indret de forma deguda. La dona, una resident a la parròquia de 46 anys, va sofrir ferides molt greus que li han comportat, per ara, l’amputació del peu esquerra i una lesió medul·lar pendent encara d’una avaluació més aprofundida.

El conductor del Koleos va ser detingut poc després del sinistre acusat d’un delicte de lesions per imprudència. Dilluns va passar a disposició del batlle. L’home sempre hauria mantingut que, de cop i volta, un vehicle va aparèixer pel mig de la calçada -és a dir, ocupant parcialment els dos carrils- en sentit contrari al que viatjava ell i va reaccionar donant un cop de volant cap a la seva dreta per evitar la col·lisió. La maniobra, però, hauria comportat envestir la vianant. 

La versió del conductor, però, no ha pogut estar corroborada per ningú més i els agents responsables de l’atestat, segons fonts coneixedores de la investigació, no li donen massa credibilitat. Ara, tampoc no saben què hauria generat la distracció que, a parer seu, va comportar que el Renault Koleos s’enfilés a la voravia i enxampés de ple la vianant. Després de passar a disposició judicial, a l’home se’l va processar per la imprudència que hauria originat el delicte de lesions i va quedar en llibertat.

La víctima del sinistre, després d’uns primers tractaments i intervenció al centre hospitalari andorrà, va haver de ser traslladada, diumenge mateix al vespre, amb helicòpter cap a la Vall d’Hebron de Barcelona. La dona, segons les diverses fonts consultades, està estable dins de la gravetat. Aquest dimecres hauria de ser sotmesa a noves proves que, en principi, haurien de permetre delimitar millor l’abast de les lesions que pateix, i especialment les que li afecten la medul·la, que són les de més gravetat i les que van obligar el seu trasllat a la capital catalana per a un millor tractament.