Mobilitat atribueix a un canvi de política de Google els problemes amb el mapa 

El departament governamental resol la incidència que impedia carregar el plànol en el seu portal electrònic, que ja torna a lluir el seu aspecte habitual

Comentaris

-
-
El portal electrònic de Mobilitat ja torna a lluir el seu aspecte habitual i el mapa que ofereix a través de l’aplicació de Google carrega degudament després de la incidència durant tota la jornada de divendres i bona part d’aquest dissabte. Mobilitat ha atribuït l’error que impedia carregar el mapa a un canvi sobtat de política de l’empresa líder d’Internet, un canvi que s’hauria donat, segons el departament governamental, aquest mateix divendres.

Curiosament, però, durant tota la jornada de divendres, damunt el mapa del portal hi apareixia una finestreta que deixava clar que l’aplicació de Google Maps incrustada a la pàgina web no es podia carregar. I directament sobre el mapa, s’hi podia llegir un missatge en anglès que és l’habitual que apareix quan no es disposa de la llicència, pel motiu que sigui, per poder autoritzar dita aplicació. Va ser arran de la publicació a l’Altaveu de l’error que es va posar fil a l’agulla per resoldre el problema. Un error que van comunicar a aquest mitjà usuaris del servei i, alhora, lectors del diari.

Després de suprimir el mapa i advertir de la incidència, durant tota la tarda d’ahir i bona part d’aquest dissabte s’hauria estat treballant per resoldre l’anomalia. Pels volts de les cinc de la tarda s’ha solucionat l’errada i s’ha tornat a la normalitat. Mobilitat ha deixat clar que no s’usa programari il·legal -en cap moment no ho va afirmar l’Altaveu- i ha atribuït la incidència a un canvi imprevist en les directrius de funcionament de Google.

Altres fonts consultades han explicat que fins no fa massa, la utilització de l'aplicació cartogràfica de Google era gratuïta. Però l'empresa ha canviat les directrius i progressivament ha anat imposant noves mesures i, sobretot, a partir d'un seguit de connexions fa pagar. La implantació del sistema, però, seria gradual i progressiu, no pas imprevist i de cop, amb la qual cosa, tot i que les fonts consultades han assegurat que en cap cas es pot parlar d'un ús indegut o il·legal, sí que és clar que hi hauria hagut una manca de previsió o deixadesa.

-

Relacionat

Mobilitat usa el Google Maps de forma ‘pirata’?

Comentaris (1)

Trending