Arriba a Anglaterra deu dies després del fatídic accident el fèretre del ciclista amateur mort a Ordino

Richard Taylor, de 32 anys i considerat “una llegenda” a Wigan, va ser homenatjat aquest diumenge pel club pel qual competia amb una pedalada popular de setze quilòmetres 

Comentaris

Imatge d'una ascensió de Richard Taylor amb la que es recordava el malaurat ciclista a Wigan.
Imatge d'una ascensió de Richard Taylor amb la que es recordava el malaurat ciclista a Wigan.
El fèretre amb les restes del ciclista britànic que va morir fa deu dies en perdre el control de la bicicleta mentre baixava amb un grup de corredors el coll d’Ordino va arribar aquest dimarts a Anglaterra, just dos dies després que la comunitat ciclista de Wigan, al nord-este anglès, i el club pel qual corria, basat a Ormskirk, li retessin un sentit homenatge amb una pedalada popular. A Wigan era considerat una “llegenda” del ciclisme aficionat i un exemple per als joves.

Richard Taylor, de 32 anys i conegut entre part de la comunitat ciclista anglesa com a Rick, havia arribat a Andorra el dia abans de patir el fatal accident. De fet, la jornada precedent havia pedalat des de Tolosa fins al Principat. I l’endemà es va unir al grup d’un conegut anglès amb qui la mateixa nit prèvia va contactar perquè també era a Andorra. El jove britànic va perdre el control de la seva bicicleta en un revolt al quilòmetre 8 del coll d’Ordino, en terme ordinenc. 

Tot i que va intentar frenar, Taylor va caure, es arrossegar uns metres per l’asfalt i va acabar impactant contra un dels pals mesuradors de la neu. Arran de l’impacte, i tot i ser evacuat amb helicòpter, les lesions internes que es va fer li van acabar causant la mort. Una vegada practicada l’autòpsia, la tramitació per repatriar el cos cap a Anglaterra ha estat llarga. De fet, és força habitual per qüestions de burocràcia que els trasllats de fèretres des d’Andorra cap al Regne Unit es demorin deu dies o més. En aquest cas, les restes mortals del jove ciclista van arribar aquest dimarts.

Prèviament, diumenge, el club Harry Middleton d’Ormskirk, pel qual corria va organitzar un tribut organitzat per aquella ciutat una pedalada de deu milles, poc més de setze quilòmetres. Taylor va ser conegut per la frase ‘pedal dead hard’ (pedal mort dur). Havia viscut a Wigan i havia estudiat al St John Rigby College. D’aquí que se’l consideri un mirall per les generacions més joves. Un dels responsables del club local Chorley Cycling, Stuart Crawford, va descriure el finat com "un dels personatges més irreprimibles, més divertits i més càlids” que havia conegut.

Alhora que altres persones de Wigan el consideren “una llegenda” la pèrdua del qual “causarà un buit a molts”, Crawford hi afegia en declaracions al diari local ‘Wigan Today’ que “era en igual mesura divertit, boig, fort, càlid i desinteressat. Sempre disposat a ajudar en qualsevol lloc que pogués, tant en les marxes casolanes sota una pluja vertiginosa com anant a competir en d’altres curses”. “Ha deixat un gran buit entre la comunitat ciclista de Wigan”, sentenciaven.

Etiquetes

Comentaris

Trending