Arch Led acumula a la Batllia demandes per impagament

Proveïdors i prestadors de serveis reclamen deutes notables a la firma que fabrica projectes lumínics a la Comella; en un cas, sumat el que s’exigeix a Bèlgica i Dubai supera el milió d’euros

-
-

Les reclamacions de proveïdors i prestadors de serveis pels deutes que va deixant al seu pas l’empresari Sébastien Clément i la seva firma Arch Led s’acumulen a la Batllia per molt que ell intenti fer veure públicament el contrari o pretengui prendre per rucs o ineptes tots aquells que col·laboren amb ell. Des d’Alemanya, Bèlgica o la Xina acudeixen a la seu de la Justícia per exigir pagaments a l’home belga que l’administració va posar al seu dia com a exemple d’obertura econòmica i inversió estrangera.

Les fonts consultades per l’Altaveu han confirmat que, com a mínim en matèria d’impagament, en un sentit ampli del terme però sempre relacionat amb prestadors de serveis o proveïdors de material, ja hi ha una sentència ferma i executada, una altra que també estaria en fase d’execució i tres o quatre demandes encara vives però en una fase molt avançada que fa tota la pinta que van pel mateix camí: la condemna de Clément. I aquí, en el que s’exposa, no es fa referència a cap denúncia o plet derivat d’impagaments salarials o de reclamacions de clients que no han quedat satisfets del treball fet per l’empresa liderada pel belga i que legalment, segons el fur on operi, usa diverses denominacions. Des de Llum Creativa a Arch Technology.

L’empresari Sébastien Clément té com a estratègia mirar de dilatar tant com pot qualsevol demanda, fins i tot quan abans d’arribar a la Justícia s’intenta arribar a acords de pagament

Els proveïdors de béns o serveis que no han cobrat el que suposadament els pertocaria i han endegat demandes judicials contra la societat encapçalada per Clément i la seva esposa són diversos. Des d’un empresari xinès que subministrava a Arch Led les plaques damunt les quals es col·loquen els leds i que reclama uns 30.000 euros a un transportista andorrà que exigeix uns 80.000 euros passant per un mecànic alemany que també reclama una feina molt específica que hauria vingut a fer al Principat. I malgrat que hi ha altres deutes acumulats, el més voluminós de forma global que l’Altaveu ha pogut corroborar és el d’un intermediari belga que estava encarregat de buscar feines als Emirats Àrabs per compte d’Arch Led. Fonamentalment a Dubai.

Les fonts consultades han indicat que aquest intermediari, en la demanda interposada a la Batllia, exigeix una quantitat en monedes de Dubai que al canvi suposarien uns 110.000 euros. Però aquest home, que cobraria una comissió en funció dels contractes signats, també té interposades reclamacions contra Clément o les societats que d’ell depenent tant al país àrab com a Bèlgica. En total, segons les fonts, la reclamació global supera el milió d’euros. Una xifra molt important però que demostra, segons les fonts, que el negoci generat, la facturació si Arch Led fes bé la feina, seria molt elevada. O elevada, almenys.

Clément, segons les fonts, hauria dissenyat després que no li sortís bé la recerca d’algun soci capitalista -bé en la seva valoració del terme; guanyar-hi sempre-, una mena de circuit societari pel qual tots els treballs que fa o la immensa majoria els facturaria a través de la societat que encara té activa a Bèlgica. Així, el gros dels diners que genera es queden al seu país natal, on l’entitat financera ING també faria temps que el segueix amb lupa i el tindria més o menys collat. Des de Bèlgica injectaria els diners que pot, vol, creu necessaris o li permeten cap a Andorra.

Quant als litigis que té oberts al Principat amb proveïdors i béns de serveis, fonts jurídiques han explicat que la seva estratègia sol ser sempre la mateixa. Dilatar els processos. Guanyar tant temps com pot. Donar sempre la culpa al reclamant. Però no demostrar mai cap de les pegues o de les responsabilitats de què acusa l’altri. Fonts properes a demandants han assegurat que han intentat en múltiples ocasions i abans d’acudir a la via jurisdiccional, d’aconseguir acords extrajudicials de pagaments fraccionats. Però que no hi ha manera. Que Clément sempre pretén fer combregar amb rodes de molí. I així li van les coses a l’empresa. Un gol potser es marca de retruc, dos segurament també. Però al tercer potser ja es veu el llautó i es fonen els ploms. O els leds, en aquest cas.



I mentre Clément corre amb moto, treballadors pleguen en no cobrar

El cap de setmana passat, la versió motorista de Sébastien Clément (segon per l’esquerra a la foto) prenia part en una nova edició de la prova belga d’enduro denominada ‘La Chinelle’. Amb una furgoneta d’Arch Led va traslladar la seva KTM fins al lloc on se celebrava la competició just en l’inici de les seves vacances. Les de l’empresari. Res a dir si no fos perquè a la immensa majoria dels treballadors els dos dues mensualitats i, alguns d’ells, a banda dels problemes que tenen per poder accedir a allò més bàsic -menjar, electricitat…-, també els tenen amb la cobertura sanitària, ja que l’empresari, al dia amb la CASS tampoc no ho està. Fet i fotut, mentre Clément gaudia de l’enduro, com a mínim dos dels actuals components de la plantilla redactaven la seva carta de desistiment. Un tercer ha anunciat que també ho farà en breu. Deixen clar que abandonen l’empresa i el seu lloc de treball perquè no cobren. Aquest desistiment és el pas previ a denunciar la situació als estaments administratius ordinaris -tots els consultats lamenten la passivitat de l’administració davant les nombroses irregularitats comeses per l’empresari d’Arch Led- i acudir a la Justícia si escau. Per acabar-ho d’adobar, i per evitar que els treballadors li demanin explicacions i li exigeixin d’una vegada cobrar, Clément va enviar dimecres a la nit a través d’una de les aplicacions de telefonia mòbil gratuïta un missatge en què donava festa a tota la plantilla aquest dijous i aquest divendres. “O no hi ha projectes pendents -o potser després ens voldrà fer córrer- o no vol donar la cara. La segona, segur que ho és”, van indicar les fonts.



 

-

Relacionat

Treballadors d’Arch Led denuncien viure una situació econòmica insostenible
A l\'obertura econòmica també se li fonen els leds

Relacionat

A l'obertura econòmica també se li fonen els leds

Comentaris (1)

Trending