La meitat de les persones que busquen feina fa vint anys o més que viuen al país

Actualment hi ha deu beneficiaris de la prestació de desocupació i només el 7% de les operacions d’intermediació fetes pel servei d’ocupació han finalitzat amb una contractació

Comentaris

-
-
Malgrat que el nombre de persones inscrites al servei d’ocupació i, per tant, que formalment estan buscant feina perquè no en tenen continua baixant, un dels fets preocupants és que la meitat de les 361 persones que el darrer dia de juliol cercaven un lloc de treball fa vint anys o més que resideixen al país. Sortosament, la immensa majoria fa menys de mig any que està buscant feina. Però cada cop hi ha persones d’una edat més elevada que no tenen ocupació. O que, almenys, la busquen. Gairebé quatre de cada deu persones que es troben en aquesta situació tenen entre 40 i 59 anys.

Les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d’Estadística revelen que el nombre global de demandants en recerca de feina a final del mes passat era de 361 persones, amb una davallada respecte al mes anterior del 4,7% (la xifra estava situada en 379 persones), i un descens del 8,8% respecte del mateix mes de l’any anterior (396 persones). El nombre de demandants que busquen millorar l’ocupació que tenen en l’actualitat era de 224 (219 el mes anterior), amb un increment mensual del 2,3% i un increment encara molt més significatiu (del 42,7%) respecte al juliol de l'any 2017 (157 persones).

Entre els demandants de feina hi ha algunes dones més (190) que homes (171) i gairebé la meitat (160, el 44,3%) tenen nacionalitat andorrana. Els segueixen els espanyols (114, 31,6%) i ja a més distància els portuguesos (45,12,5%). Com s’ha dit, més de la meitat d’aquestes persones que estan a la recerca d’un lloc de treball fa més de vint anys que viuen al país (182, el 50,4%) i encara 119 persones més (33%) porten residint al Principat entre deu i dinou anys. La franja d’edat on se situen molts dels buscadors d’ocupació cal situar-la entre els 40 i els 59 anys (136, el que equival al 37%). En certa manera per sort, gairebé vuit de cada deu persones que busca feina fa menys de sis mesos que no treballa. O, almenys, fa menys de mig any que busca dit lloc de treball. 

Les dades ofertes per Estadística també revelen, en certa manera, el fracàs de la intermediació feta pel servei d’ocupació. Només el 7% dels candidats oferts en els processos d’intermediació han estat contractats, això són 41 persones, mentre que el 31%, és a dir, 179, han estat refusats per les empreses. 358 persones més, el 62%, estan disponibles i el seu perfil ha estat ofert a empreses. El nombre total de llocs de treball oferts a final de mes és de 971 (1.054 el mes anterior), amb una variació mensual del -7,9% i una variació del -18,1% respecte al juliol de l'any 2017 (1.186 ofertes de treball).

Finalment, el nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern és de deu, cosa que representa una caiguda del 63,0% respecte a les dades de juliol de l'any 2017 (llavors hi havia 27 persones rebent la prestació). Dels que la percebien a final de juliol, cinc persones eren andorranes, dues espanyoles i tres portugueses. Set tenen entre 40 i 59 anys (una persona més de 60 i dues entre 26 i 39 anys) i mentre que sis fa més de vint anys que viuen al país, les quatre restants en duen entre deu i dinou.

Etiquetes

Comentaris

Trending