Govern ‘busca’ en ple mes d’agost catorze persones i societats per notificar-los que els seus països els fan demandes d’informació fiscal

Entre els cercats hi ha almenys tres dels polítics argentins citats en els articles del diari ‘El País’ relacionats amb la investigació del ‘cas BPA’

Comentaris

D'esquerra a dreta: Valentín Díaz, Jorge Sapag, Guillermo Coco i David Grebler.
D'esquerra a dreta: Valentín Díaz, Jorge Sapag, Guillermo Coco i David Grebler.
La secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals ‘busca’ en ple mes d’agost catorze persones -físiques i jurídiques- per fer-los arribar diverses notificacions en matèria d’intercanvi d’informació fiscal. Entre els citats a través del BOPA hi ha persones vinculades al món polític especialment argentí -com l’exsubsecretari d’Estat Valentín Díaz Gilligan- o empresaris i financers de diversos llocs -com l’espanyol Alberto Novel, el suís David Andre Grebler o el francès Jean-Michel Delgado-. Es dóna el cas que si en deu dies hàbils els interessats no donen senyals de vida, el procediment tira endavant.

Moltes de les notificacions pendents de comunicar que signa la secretaria d’Estat Clàudia Cornella tenen a veure amb suposades evasions fiscals de personatges del món polític argentí com l’esmentat Díaz Gilligan, molt proper a l’actual president Mauricio Macri, o Guillermo Aníbal Coco i Jorge Augusto Sapag, a banda d’algunes societats que tenen relació amb ells. Tots tres van saltar a la llum pública producte d’informacions publicades al diari espanyol ‘El País’ sorgides de filtracions fetes des d’Andorra mateix. I els vinculaven a Banca Privada d’Andorra (BPA). Uns per tenir-hi compte i altres per haver vist com la mateixa entitat els hi rebutjava acceptar els seus dipòsits, justament, per ser persones políticament exposades.

Entre les catorze persones físiques i jurídiques a les quals fa referència el BOPA se’ls han de notificar dinou resolucions. En tots els casos, l’edicte pel qual es fa pública la decisió de posar en marxa el procés de comunicació de les demandes en matèria d’intercanvi d’informació fiscal el va signar Clàudia Cornella el 8 d’agost passat, un dimecres en què ni tan sols el consell de ministres no es va reunir formalment. Tal i com indiquen els edictes, si deu dies després de la publicació dels mateixos “la persona concernida no hagués contactat amb la secretaria d’Estat d’Afers Financers Internacionals, les notificacions s’entendran com a practicades a tots els efectes legals des de l’endemà del venciment del termini assenyalat”.

Comentaris

Trending