Els liberals reclamen a Andorra Telecom que aclareixi dues controvertides operacions patrimonials

L’operadora va decidir desprendre’s de les accions que tenia a MásMóvil per adquirir, gairebé al mateix temps, un paquet accionarial molt important de la petita i desconeguda Avatel

Comentaris

-
-
Els liberals pretenen que s’aclareixi d’una vegada per sempre dues operacions d’envergadura econòmica realitzades per Andorra Telecom, de les quals “se n’ha parlat poc al Consell” però que, en canvi, i almenys sobre el paper, són controvertides. Es tracta de les aliances de la parapública amb MásMóvil i Avatel.

La primera havia de ser una inversió a llarg termini i fruit de la política de diversificació del negoci per suplir la caiguda d’altres ingressos com, per exemple, el roaming. Molt abans del que es pogués preveure, però, Andorra Telecom va decidir desprendre’s de les accions d’aquella operadora, una de les que estava ben posicionada al mercat espanyol i, tot seguit, va decidir apostar per la compra d’un paquet accionarial molt important d’una petita companyia establerta essencialment a la Costa del Sol espanyola, al tomb de Marbella, i que, en gran part, ja estava controlada per empresaris del Principat que són els que haurien fet, suposadament, un bon negoci amb l’entrada d’Andorra Telecom.

D’aquí que per aclarir tot plegat, el president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, hagi sol·licitat avui mateix per les vies reglamentàries escaients del Consell General, que l’operadora de telecomunicacions del Principat posi damunt la taula tots els informes econòmics i tota la documentació i informació que la companyia ha utilitzat els darrers mesos per decidir desinvertir en una companyia, a MásMóvil en aquest cas, per passar a invertir en l’altra, l’andalusa Avatel. Gallardo vol disposar de tota la informació que va motivar totes dues decisions tenint en compte que “es tracten d’operacions patrimonials importants de les que s’ha parlat poc al Consell General malgrat la seva envergadura”.

Comentaris

Trending