Parròquies

Indignació ciutadana amb els conductors incívics de l’avinguda Meritxell

El comú d’Andorra la Vella ‘renya’ els titulars de vehicles que estacionen a les noves i amples voreres del remodelat eix comercial

Altaveu

El comú d’Andorra la Vella ha hagut de sortir a ‘renyar’ els conductors que amb tota manca de respecte pels altres usuaris de la via, en aquest cas de l’avinguda Meritxell, aparquen sense manies damunt les noves voravies del cèntric eix en el tram que va de Pyrénées fins a la Rotonda. Diversos ciutadans s’han queixat a través de les xarxes socials de l’ús indiscriminat que alguns conductors fan, sense manies, de l’espai destinat als vianants.

El comú, també per les xarxes, ha recordat ‘de bon rotllo’ que “cadascú al seu lloc”, en relació a què cada usuari de la via ha d’usar els espais que li són preceptius. La vorera per als vianants i la calçada i els aparcaments per als vehicles. Fonts comunals han recordat, a més, que els agents de circulació estaran atents a aquesta situació. I seran especialment rigorosos amb els conductors del país. 

I és que hi ha turistes que busquen hotels i s’enfilen a la vorera per descarregar maletes o intentar aclarir on és la seva destinació concretes. Però com es pot veure en les imatges que han circulat per les xarxes socials, també hi ha cotxes del Principat que s’apunten a l’aturada breu per poder fer allò de l’encàrrec immediat (seria el cas del vehicle que ha inclòs el comú en la seva reprimenda). Justament, el manteniment d’aquesta ‘tradició’, com alguns ho qualifiquen, ha engegat un simpàtic debat a les xarxes socials.

Malgrat el que sembla, el vehicle està situat en un gual. El comú ja preveu buscar una solució alternativa a proper del mes que ve.

 

En canvi, un altre dels vehicles que apareixen enfilats damunt de la vorera en algunes de les imatges que han corregut per les xarxes socials, tot i que no ho sembli, estaria degudament estacionat. En concret, el cotxe -un Audi- es troba col·locat damunt del gual corresponent a l'immoble número 58 de l'avinguda. Aquest espai reservat i degudament pagat ja ho estava abans de la remodelació del cèntric vial. Però la solució que ha trobat ara per ara el comú és d'allò més controvertida. I la senyalització que s'ha triat -amb una rajola diferenciada en forma de rampa a la vorada dela voravia, per exemple, en lloc de la tradicional pintura- porta a confusió. O com a mínim no deixa clara la situació. Tant que la corporació preveu buscar una altra alternativa a partir del mes de setembre.

Comentaris

Ando
5.

Els guals són per entrar i sortir a un parking, edifici, etc... , i no ho són per estacionar a sobre, ja que forma part de la vorera.

  • 5
  • 1
David
4.

IO aparca al la avinguda del Fener 41 15 minuts i me casquen una sanció al costat meu aparca un BMW i3 i mai le he vist re

  • 0
  • 1
G
3.

Als que diuen que son els bados dels hotels, com expliqueu que siguin cotxes Andorrans el de les fotos? I especialment el Audi, no és el primer dia que hi és.

  • 7
  • 2
Laura
2.

A tots els que es queixen haurien de saber que davant dels hotels existeixen uns vados que ja existien abans de la remodelació i que el comú ha decidit que siguin ara sobre la vorera per tant qui no fa bé les coses es el comu

  • 10
  • 3
Carol
1.

Algu ha vist que son els bados dels hotels. El problema es l’estructura de la super remodelació....

  • 9
  • 3

Comenta aquest article