Suspès el castell de focs d’Andorra la Vella per l’elevat risc d’incendi

Els bombers han hagut de fer una petita intervenció aquest migdia en un edifici que fa xamfrà entre l’avinguda del Fener i el carrer de Sant Antoni d’Escaldes

Comentaris

Una dotació dels bombers i agents del cos i de la policia a l'edifici on han hagut d'intervenir aquest migdia.
Una dotació dels bombers i agents del cos i de la policia a l'edifici on han hagut d'intervenir aquest migdia.

Les altes temperatures, encara que al Principat òbviament no arribin als nivells de Barcelona o l’Alt Empordà, que aquesta nit passada han patit de valent l’onada de calor, es deixen notar. I tenen conseqüències. La més generalitzada: elevar el risc d’incendis. Davant d’aquest perill el comú d’Andorra la Vella ha decidit suspendre el castell de focs previst per aquest dilluns com a un dels colofons de la festa major de la capital.

L’espectacle pirotècnic estava previst que s’iniciés a les 11 de la nit. Però en una mesura de precaució no pas excepcional -altres estius s’ha hagut d’optar per la mateixa ‘solució’-, la corporació encapçalada per Conxita Marsol ha decidit cancel·lar-lo. El risc d’incendis és molt elevat. I qualsevol element descontrolat pot suposar l’origen d’un foc que donat l’estat de la vegetació i altres elements suposarien un greu perill. La corporació ha recordat que actualment el grau de risc d’incendi està qualificat de ‘molt alt’.

D’altra banda, els bombers han hagut de fer aquest migdia una intervenció en un edifici -especialment centrat en el garatge- situat al xamfrà de l’avinguda del Fener i el carrer de Sant Antoni d’Escaldes. En un primer moment s’han desplaçat fins al lloc dels fets dues dotacions del cos més un vehicle tècnic de comandament. També hi ha fet suport una patrulla de la policia i els agents de circulació escaldencs.

Finalment, poc després de les 6 del matí ha resultat ferit un motorista. El conductor d’una Suzuki GSX 600 amb plaques andorranes, un noi resident de 18 anys, ha perdut el control de la moto tot sol quan passava pel quilòmetre 1,8 de la carretera general CG1, en terme parroquial d’Andorra la Vella. L’accidentat s’hauria fet una lesió en un dels turmells.

Comentaris

Trending