El nou ambaixador espanyol a Andorra afirma que ser diplomàtic era “una antiga aspiració personal”

Àngel Ros ha dimitit aquest dissabte com a alcalde de Lleida en ser publicat formalment el seu nomenament al BOE per a la legació andorrana

Comentaris

-
-

El ja designat formalment nou màxim representant diplomàtic del Regne d’Espanya a Andorra, el fins avui alcalde de Lleida Àngel Ros, ha assegurat que “la funció d’ambaixador era una antiga aspiració personal”. Ros ha dimitit formalment aquest dissabte del càrrec de paer en cap de la capital del Segrià, és a dir, ha renunciat a l’alcaldia coincidint amb la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat espanyol (BOE) del reial decret que confirma el seu nomenament.

El seu trasllat al Principat, encara que sigui amb una certa provisionalitat atès el període estiuenc en què ens trobem, no es preveu que es demori molt. Cert és que tractant-se d’una designació política que no pas diplomàtica, hi ha aspectes que encara s’han de resoldre a Lleida, com la successió a l’alcaldia. Àngel Ros Domingo ha presentat formalment la seva renúncia al càrrec que ha ocupat durant gairebé quinze anys assegurant que aquesta etapa “de relació política amb la ciutat de Lleida no la canviaria per res”.

Ros ha assegurat que es tractava, el moment de la renúncia, d’una situació plena d’emoció i orgull i ha mostrat el seu agraïment tant al ministre actual d’Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, com al president del govern veí, Pedro Sánchez, el fet que l’hagin designat ambaixador al Principat, un país que ha visitat amb freqüència, on hi té força contactes, que li permet estar a prop de casa i, alhora, ha assegurat, poder completar “una antiga aspiració personal”. L’aprovació oficial del nomenament la va dur a terme el consell de ministres espanyol aquest divendres.

Etiquetes

-

Relacionat

El Govern confirma que l’alcalde de Lleida serà designat ambaixador d’Espanya a Andorra

Comentaris

Trending