Nord Andorrà convertirà la coberta del Col·legi dels Pirineus en la planta solar més gran del país

La instal·lació, que constarà de 1.320 panells, cobrirà els 2.524 metres quadrats que té la teulada de l’edifici l’Aldosa de la Massana

Comentaris

-
-

Nord Andorrà convertirà la teulada del Col·legi dels Pirineus en la planta solar més gran del Principat. La companyia elèctrica massanenca i el centre educatiu de l’Aldosa ara denominat Agora International School han signat un acord per a la construcció i explotació d’una planta de producció solar fotovoltaica als edificis de l’escola, propietat del comú de la Massana.

Aquesta instal·lació tindrà una potència de 420kW i es convertirà en la planta solar més gran d’Andorra per davant dels 175kW estació nacional d’autobusos i estarà operativa cap a principis de novembre d’enguany. L’empresa contractada per a realitzar aquestes feines és Energi. S’instal·laran 1.320 panells solars per ocupar 2.524 metres quadrats de superfície que són els que té la coberta. Anualment es calcula que es produiran 480.000kWh. Comparant-ho seria la producció equivalent al consum d’unes 150 llars, que són les que hi ha al barri antic de l’Aldosa.

Aquest acord se suma a les millores que Agora International està realitzant actualment a l’escola i gaudeix també de l’acord del comú massanenc remarcant així el seu compromís amb el medi ambient. Nord Andorrà esdevindrà l’empresa amb la producció solar fotovoltaica injectada a la xarxa més gran del país amb més 600.000kwh/any, energia produïda al territori nacional i deixada del comprar a l’exterior.

Nord Andorrà és una societat completament compromesa amb el medi ambient, essent explotador i gestor d’una instal·lació solar de 80kW a la Caubella (Pal) i una de 20kW al seu magatzem de la Massana. Juntament amb la Mútua elèctrica de Sant Julià també és membre de PERSA, empresa explotadora de la minicentral hidràulica d’Arcalís i amb altres projectes en curs.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending