El govern espanyol formalitza la sortida de Montobbio com a ambaixador al Principat

El fins ara màxim responsable de la delegació diplomàtica espanyola a Andorra s’hauria d’incorporar durant el mes que ve a la missió que l’Estat veí té davant l’OSCE a Viena

-
-

El govern espanyol ha oficialitzat la sortida de Manuel Montobbio com a ambaixador del Regne d’Espanya a Andorra. Es manté així el pla establert i pel qual el sisè ambaixador espanyol que el Principat ha tingut passarà a ocupar, durant el mes que ve, la representació permanent adjunta d’Espanya davant l’Organització per la Seguretat i la Cooperació Europea (OSCE) amb seu a Viena. El cessament de Montobbio ha estat publicat recentment al BOE.

L’oficialització de la marxa del diplomàtic català no ha estat acompanyada, per ara, pel nomenament del seu successor. La sortida de Montobbio, previsible després de quatre anys llargs al Principat, ja estava anunciada des del mes d’abril, quan es va publicar també al butlletí oficial la seva designació oficial per al càrrec que l’ha de dur a Viena. Malgrat que poc després va transcendir algun nom per agafar-li el relleu, el canvi de govern a la Moncloa fa que calgui ser prudent, ara per ara, amb qualsevol moviment.

El que sí que és clar és que el BOE va publicar aquest divendres el reial decret firmat pel rei Felip amb la contrasignatura del ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, pel qual es decretava el cessament acordat formalment pel consell de ministres espanyol d’aquell mateix dia de Manuel Montobbio, pel qual, almenys davant d’aquest diplomàtic, es manté el pla traçat. Curiosament, en la resolució del mes d’abril per la qual s’enviava Montobbio a Viena també apareixia el nomenament del seu antecessor a Andorra, Albert Moreno, com a nou cònsol general a Marsella.

Manuel Montobbio, doctor en ciències polítiques, llicenciat en dret i ciències econòmiques i diplomat en alts estudis europeus pel Col·legi de Bruges que ha estat ambaixador a El Salvador, Indonèsia, Guatemala i a Albània, marxa d’Andorra amb més ombres que no pas llums. Ha estat un home fosc per a un període fosc de les clavegueres de l’Estat espanyol en connivència amb bona part del Govern Martí. De fet, el vassallatge mostrat per Prat de la Creu -per l’edifici administratiu, que no pas l’ambaixada- ha esta molt notori. N’han estat testimoni molts funcionaris de les dues institucions.

Les formes i el caràcter de Montobbio, properes a les d’un petit mandatari autoritari, s’han posat molt malament en moltes ocasions tant al Consell General com a la pròpia ambaixada. El diplomàtic ha mirat d’immiscir-se en tot allò que ha pogut. No han estat pas poques les crítiques, velades, això sí, que ha rebut des de molts sectors. Marxa amb la medalla d’haver estat ambaixador d’Andorra quan el país va ser visitat per primer vegada per un president de govern espanyol -la visita de Rajoy d’agre record del gener del 2015- però, en canvi, no ha pogut consumar un altre gran repte que tenia: portar el rei Felip al Principat essent ell ambaixador.

Documents

Etiquetes

-

Relacionat

Montobbio es queda sense regal de Rei (per ara)

Relacionat

L’ambaixador, el ‘xèrif del Principat’ i els missatges sobre el primer d’octubre

Comentaris

Trending