Esport

Babot i Altimir entren com a inversors a Principadel i garanteixen l’acabament del complex de pàdel de Santa Coloma

Les obres s’han reprès després de molts mesos d’atur i es preveu que durant la setmana que ve s’acabin de resoldre els deutes amb proveïdors i les causes judicials obertes

Toni Solanelles

Una part de les famílies Babot i Altimir han culminat les negociacions que des de feia setmanes mantenien amb l’empresari tahitià Miguel Lao i formalment han passat a ser nous socis de Principadel. Amb la injecció econòmica que suposarà l’entrada dels dos grups inversors andorrans a la societat, aquesta hauria de poder completar el projecte del complex de pàdel que estava a mitges a Santa Coloma. Es preveu que durant la setmana que ve es puguin resoldre les diferències i els deutes que encara es mantenen amb alguns proveïdors. 

Els treballs de construcció de les instal·lacions s’han reiniciat els darrers dies després de molts mesos aturats i aquest dijous mateix, segons les fonts consultades, s’hauria formalitzat davant el notari la nova composició accionarial de Principadel, que fins ara controlava en solitari Lao. L’empresari tahitià, pendent de la resolució judicial d’altres projectes que al seu dia va voler tirar al seu país d’origen, continuarà ostentant una participació accionarial notable dins de la societat. Però cap dels tres grups inversors no tindrà la majoria, fet que obligarà a mantenir un joc d’equilibris que s’espera que doni bons resultats a la societat.

Des de l’inici, molts dubtes han perseguit l’impuls del projecte Principadel. Els interrogants van acabar d’esclatar amb els deutes contrets, principalment, tant amb el constructor com amb l’estructurista, però també amb d’altres proveïdors i industrials amb qui Lao va contactar tant per les obres del complex com per la celebració del World Padel Tour. De fet, aquesta competició torna enguany al país. Ho farà, però, al poliesportiu. No obstant això, hi haurà unes prèvies que se celebraran a les instal·lacions de Santa Coloma.

La competició es disputarà del 20 al 26 d’agost. Les prèvies previstes per als dies 20 i 21 es jugaran al complex colomenc mentre que a partir del dia 22 el torneig passarà ja a celebrar-se íntegrament al poliesportiu. Per aquells dies, es preveu que ja hi haurà uns vestidors nous, que agafaran el relleu dels bungalous provisionals que han fet aquestes funcions i que els propers dies, aprofitant una davallada de l’activitat, seran retirats.

Xavier Altimir, un dels nous socis del projecte, ja havia presidit el CT Santa Coloma i va impulsar les primeres pistes de pàdel al país

La intenció dels nous accionistes, “si tot va bé”, segons que han remarcat les fonts, és que abans de final d’any s’hagi pogut acabar tot el que serien instal·lacions esportives o que hi van directament relacionades. Per a l’any vinent, i a poder ser per tenir enllestit durant el primer trimestre del 2019, quedarà l’edifici gran o de serveis socials de club. Tot això, però, si no sorgeixen nous inconvenients que ara mateix no es preveuen. S’han d’acabar de resoldre, però, alguns serrells amb empreses amb qui es mantenen deutes i, també, amb la titularitat -sota la fórmula legal que escaigui- dels terrenys. 

Com l’Altaveu ha anat informant, producte de conflictes successoris i acords que Lao no havia acabat de tancar degudament, hi va haver sentències judicials que van obligar a parar les obres. Però no només això, algunes de les resolucions obliguen a enderrocar parcialment algunes de les construccions actualment existents i a restituir el recinte tal i com estava amb anterioritat. Amb l’entrada dels nous accionistes inversors, es preveu que hi pugui haver acords sobre tot això i que les causes judicials també s’extingeixin sense que s’hagin d’executar algunes de les decisions.

Com va avançar l’Altaveu, un dels nous socis de Principadel és l’encara president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir. Es dóna el cas que Altimir va ser durant més de mitja dotzena d’anys president del desaparegut CT Santa Coloma. Sota el seu mandat presidencial, segons que han recordat encara avui les fonts consultades, es van construir les primeres pistes de pàdel que hi va haver al Principat.