Cinca ‘fitxa’ un excol·laborador de Rodríguez Zapatero com a consultor sobre l’FMI

El Govern encarrega a David Vegara, que va treballar a l’organisme internacional després de renunciar a la secretaria d’Estat d’Economia espanyola, un informe sobre l’accés d’Andorra

Comentaris

David Vegara en la seva època de secretari d'Estat d'Economia del govern espanyol.
David Vegara en la seva època de secretari d'Estat d'Economia del govern espanyol.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha ‘fitxat’ un antic col·laborador de l’expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero perquè li elabori un informe sobre el Fons Monetari Internacional (FMI). El treball encomanat a David Vegara hauria de contribuir a definir l’encaix del Principat en aquest organisme internacional d’alt rang que hauria de contribuir ha donar unes garanties majors al país en matèria econòmica.

Cinca hauria informat darrerament la comissió legislativa de Finances de la contractació de Vegara, que justament es va traslladar a Washington per treballar per a l’FMI després de renunciar a les funcions que tenia al govern espanyol. Economista català lligat al seu dia a nivell privat al Banc Sabadell (on hauria retornat fa poc), David Vegara ja havia col·laborat amb el darrer gabinet socialista espanyola presidit per Felipe González i també va ostentar un càrrec intermedi a la Generalitat de Catalunya.

La seva presència va ser molt major en el primer govern de Rodríguez Zapatero. Amb Pedro Solbes com a ministre d’Economia i Hisenda, David Vegara va ser designat secretari d’Estat d’Economia. Amb la sortida de Solbes, Vegara també va renunciar i seria poc després quan aniria a parar a l’FMI. També ha estat assessor del fons europeu de rescat. I ara tindria l’encàrrec d’elaborar un informe per al Govern sobre l’impacte, en positiu i en no tant positiu, de l’entrada d’Andorra a l’organisme internacional.

Etiquetes

Comentaris

Trending