Infraestructures

La col·locació de les primeres bigues de la plataforma de Soldeu revelen els canvis substancials en el projecte

Una grua immensa d’un miler de tones i traslladada fins al peu de la pista de l’Avet en quaranta peces inicia la instal·lació dels suports metàl·lics que constituiran la base de la passarel·la

Altaveu

La col·locació de les primeres bigues que han de constituir la base de la plataforma esquiable de Soldeu han deixat ben clar el canvi substancial que hi ha hagut entre l’avantprojecte que va valer per aprovar la declaració d’interès nacional i el treball que finalment s’està executant. I pel mig, ben clar és, no hi ha hagut ni una nova aprovació de la declaració ni tampoc una nova exposició del projecte definitiu.

Una grua que pesa unes mil tones i que s’ha traslladat fins al peu de la pista de l’Avet per peces -quaranta per ser concrets- és la que enlaira les bigues metàl·liques, de fins a 90 metres, per col·locar-les damunt els suports de formigó que s’han anat construint durant tots aquests mesos. L’operació no és gens fàcil. Però, per ara, està complint, això sí, amb força concreció les previsions establertes.

Com ja va avançar l’Altaveu, durant el cap de setmana s’ha iniciat el trasllat de les bigues des de l’aparcament del telecabina del Tarter fins a Soldeu a través del camí de la pista Gall de Bosc, que s’ha remodelat i asfaltat per a l’ocasió i que, un cop finalitzin els treballs, s’haurà de desfer per restituir el terreny en la seva situació inicial. Són setze les bigues travesseres que es col·locaran sobre el riu, per dir-ho d’aquesta manera, i acabaran esdevenint l’esquelet de la passarel·la.

Fins el cap de Govern, Toni Martí, ha estat aquest matí a Soldeu per observar en primera persona els detalls de l’enlairament i ubicació de les primeres bigues de la plataforma. Segons veïns del poble canillenc, a Martí se l’ha vist acompanyat de Josep Areny, exconseller general, empresari, ànima del Grup Calbó que té diversos hotels i restaurants que queden a tocar de la plataforma -de fet, ha cedit temporalment bona part del sòl sobre el qual es basteix l’obra- i gran promotor de la passarel·la juntament amb el Crèdit Andorrà, Ensisa i el comú de Canillo.

Martí haurà pogut comprovar l’impacte real d’una obra d’enginyeria immensa. I que queda lluny de l’avantprojecte que es va dissenyar al seu moment. Les pilastres que queden a la part més propera del poble, és a dir, que estan ‘enganxades’ al que serà la paret de l’aparcament que també forma part del projecte, inicialment no estaven previstes. S’havia dissenyat un altre suport per a la plataforma que originava molt menys impacte. Però que quan els experts en enginyeria van analitzar damunt el terreny van comprovar que no funcionaria de cap de les maneres. 

D’aquí els canvis que, fa unes setmanes, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va minimitzar, assegurant fins i tot que la plataforma acabaria sent més petita del que estava projectat a l’inici. Només cal fer un tomb per Soldeu i comprovar la situació en primera persona. Sia com vulgui, l’obra, amenaçada per una demanda de la família Viladomat que qüestiona la legalitat de la declaració d’interès nacional, continua endavant. I a tota vela. Els operaris no es poden adormir si es volen complir els terminis.