Indignació entre els usuaris per ‘l’assetjament’ que pateix una guarderia de la capital

L’escola bressol Pesolets, situada a tocar de l’avinguda Meritxell, es trobaria a les portes del tancament per la pressió de l’administració tot i estar degudament autoritzada

Comentaris

La ubicació de la guarderia, en un passatge que enllaça l'avinguda Meritxell amb la zona de Prat de la Creu, és complexa, però el servei en cap cas hauria generat queixes.
La ubicació de la guarderia, en un passatge que enllaça l'avinguda Meritxell amb la zona de Prat de la Creu, és complexa, però el servei en cap cas hauria generat queixes.
L’escola bressol Pesolets arriba a la seva fi. O aquesta és, almenys, la previsió que hi ha degut a les pressions de l’administració pública. Segons diverses fonts -i malgrat que la propietat guarda un sepulcral silenci per evitar la polèmica-, l’ampli horari d’atenció al públic que ofereix incomoda el comú. Però s’hauria imposat un seguit d’obligacions als titulars de la guarderia amb l’objectiu de forçar-ne el tancament, que estaria d’entrada fixat per a l’1 d’agost després d’una pròrroga ja atorgada fa uns dies. La situació hauria indignat i causat malestar entre els usuaris.

El centre de guarda d’infants fa dos anys que funciona. I ho fa, és clar, amb tots els permisos corresponents, segons les fonts consultades. I autoritzat, també, l’horari que aquesta escola bressol privada ofereix i que és un dels seus principals reclams: de les 7.30 hores del matí a les 10 de la nit. El local està ubicat en un petit carreró-callissa que connecta amb una rampa l’avinguda Meritxell amb la zona de Prat de la Creu, en ple centre d’Andorra la Vella. La guarderia és a tocar de l’avinguda, certament en un racó una mica complexe. 

La llar d’infants ofereix el servei a un preu més accessible que la majoria de centres i amb un horari molt ampli: de 7.30 hores del matí a 10 de la nit

Des del mes d’abril aproximadament segons les fonts, el centre hauria estat objecte de diverses inspeccions i demandes. L’administració va exigir tot un seguit de canvis a la propietat, i als explotadors de la llar d’infants, per poder continuar amb el negoci. Els afectats van assegurar que estaven disposats a assumir totes les millores que se’ls indicaven. Però el darrer escull-advertència hauria estat letal: que ben aviat hi haurà una nova reglamentació sobre accessibilitat que farà inviable la guarderia on és. 

Davant d’això s’hauria exigit a la propietat el tancament del centre, que podria deixar entre tres i quatre persones com a mínim sense feina a banda d’un bon nombre de pares, que haurien mostrat el seu malestar i indignació, sense una opció accessible econòmicament i a nivell d’horaris on deixar els seus fills quan no se’n poden fer càrrec per qüestions laborals o d’altra índole. Els titulars de la llar d’infants sospitarien que tot plegat amaga algun interès que no acaben de poder copsar.

Etiquetes

Comentaris

Trending