Empreses

Vallbanc confirma ‘l’execució’ de la divisió andorrana d’Ibermática

L’entitat successora de BPA trenca el contracte de prestació de serveis amb la firma d’origen basc, que es queda sense contingut al Principat, i s’integra al CSIA, on poden anar els empleats

Altaveu

Els informàtics que encara treballaven a Vallbanc subcontractats a la filial andorrana de l’empresa d’origen basc Ibermática van deixar de treballar a l’entitat bancària aquest dimecres. Fa uns mesos, els responsables del banc ja van anunciar que s’extingiria el contracte i hi va haver una primera fase de baixes que s’hauria completat ara. Vallbanc s’integraria ara al Centre de Serveis Informàtics d’Andorra (CSIA), on també operen BancSabadell i MoraBanc.

Les tres entitats mantenen un tractament individualitzat però, alhora, comparteixen un seguit de sinergies per rendibilitzar l’estructura. Juntament amb MoraBanc i BancSabadell, CSIA ja havia estat creat al seu dia amb la participació de Banca Privada d’Andorra (BPA), però el fet que aquesta darrera entitat intentés ser pionera en plataformes digitals i altres serveis informàtics va fer que en sortís i contractés els serveis d’Ibermática. La demanda de feina va ser tan notable que la firma basca va acabar creant una divisió a Andorra.

Encara que tenia altres clients, BPA primer, que en ser intervinguda va veure com no podia completar el desplegament del sistema informàtic que pretenia, i Vallbanc després, haurien estat sempre els principals usuaris dels serveis d’Ibermática, fins al punt que l’extinció del contracte de prestació de serveis al banc ara propietat del fons voltor americà JC Flowers deixa sense contingut la tasca de l’empresa basca a Andorra i pot comportar la seva liquidació.

Segons les mateixes fonts, als informàtics que fins ara prestaven serveis per a Vallbanc des d’Ibermática se’ls ha ofert la possibilitat d’incorporar-se al CSIA, que és qui ara assumir el manteniment i l’evolutiu informàtic de l’entitat successora de BPA. Però això sí, se’ls deixa clar que en cap cas no se’ls respecta ni una de les condicions de què haguessin gaudit fins ara. Ni tan sols l’antiguitat.

D’altres fonts han indicat que la reordenació dels serveis informàtics no seria l’única qüestió en matèria de personal que hi ha d’haver a Vallbanc més enllà de la ja avançada sortida del director general de l’àrea de negoci, Sergi Pallerola, en poques setmanes. L’entitat estaria treballant en un redimensionament de la plantilla que pot suposar una reestructuració de diverses àrees, sense que els consultats hagin pogut confirmar si hi haurà baixes o no.

Articles relacionats

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Gardel
4.
La jugada era perfecta pels tres contendents. Vallbanc aconseguia abaratir els costos per un mateix servei de qualitat, tant humana com professional, doncs es mantenia la plantilla informàtica q tenia el coneixement i la experiència tant tècnica com funcional, però reduïnt tots els salaris. Accenture obtenia mà d'obra barata i contrastadament eficaç, a més d'entrar a participar en una entitat més del país, reforçant encara més la seva presència. I Ibermatica aconseguia q els seus treballadors acceptessin esporuguits les ofertes ridícules q els oferien per fer una mateixa feina i s'estalviaven les quantioses liquidacions, escapant així, sense cost d'una situació incòmoda a la que havien arribat per culpa de la seva pròpia, flagrant i palesa incompetència en la gestió.

Com dic... Una jugada perfecta. A costa dels salaris i les vides d'uns treballadors q ho havien donat tot per ressucitar una entitat moribunda, que tenien la capacitat i el coneixement suficients com per acceptar i assumir les complicades responsabilitats de tirar endavant una entitat q s'ofega per falta de recursos i precarietat de coneixement. Companys, al.cap i a la fi, q havien tirat del carro com uns participants mes d'un projecte comú, però q finalment es van tractar com a recursos, com a números que augmentarán en un parell de milers el compte corrent d'algun afortunat. La jugada perfecte.

Però, i contra tot pronòstic, la mà d'obra barata, el treballador amenaçat q hauria d'haver-se sentit obligat a acceptar l'insult en forma d'oferta que quadraria el cercle d'aquest pla perfecte, es va plantar. Va dir q no, va respectar-se a si mateix i exigir el q li pertocava.

No parlaré aquí dels intents finals desesperats d'Ibermatica per evitar pagar les liquidacions dels seus empleats, doncs, malgrat q evident per qualsevol q hagi après a llegir fa més de deu anys, la mala fe no està provada. Sortosament, al final, el treballador indefens va guanyar el pols i els confiats jugadors de póker van perdre la seva jugada perfecte.
  • 14
  • 1
Gorgonzola
3.
El porque de todo esto

Porque se ha iniciado ahora este movimiento?

Lo que voy ha decir a continuacion son calumnias, pero poco de lo que diga acabe pasando será demasiado.

En primer lugar, la banca andorrana esta en un proceso de reestrructuración. Porque?
- Porque no hay secreto bancario ni ningun echo diferencial que haga atractiva esta banca, el gobierno de los mejores se ha ocupado de esto.
- Porque se prevee una fuga de centros de calculo al pais del sur para ahorrar costes, dejando en la calle a bastante gente.
- Porque se preveen fusiones de bancos , 70.000 habitantes para 5 bancos quiere decir que cada 14.000 habitantes hemos de mantener la infraestructura y los costes de un banco. En españa no mantendrian casi ni una oficina.

En segundo lugar, las comisiones de la Banca Andorrana, vistos los de la banca española o francesa son desorbitados. Pocos bancos en España cobran 35€ al año por una targeta de credito, Vall Banc si lo hace, y el servició no es tan bueno, no?.
Las comisiones para inversiones son siempre mas caras que en España y no hablemos de las transferensias.
En definitiva que persona extrangera y cabal querra invertir des de Andorra ante este panorama?

Finalmente un INAF/AREB/Govern mas preocupado en satisfacer a los vecinos del sur, y del norte, que a los mismos bancos han acabado hundiendo y desprestigiando el sistema financiero.

Porque no se ha tratado igual al sistema financiero que a los plantadores de tabaco?

Probablemente sea un problema de Can. Quiero decir qe los tabaqueros son de can .... i los banqueros y bancarios son curritos, algunos ricos pero al fin de alcabo curritos.

En fin como he dicho calumnias, o no?  • 9
  • 0
Gorgonzola
2.

Ni Vall Banc, ni BPA han hecho nada para mantenewr las plantillas.
El CSIA ha ofrecido salarios muy por debajo de lo cobrado a los empleados de IBermatica.

En definitiva, los empleados, como siempre, les toca perder.

  • 12
  • 3
Xavi
1.

"On poden anar els empleats". MENTIRA!! No se les ha hecho oferta de integración a todos los empleados. Noticia no contrastada. Y la inmensa mayoría de ofertas han sido con unos salarios MUY por debajo de los actuales (algunos 40% de reducción)

  • 16
  • 7

Comenta aquest article