Successos

El pilot del planador accidentat dissabte a Camp de Claror no haurà de patir per la mobilitat

La fractura d’un cos vertebral que va patir l’home, un francès de 59 anys, no ha tingut sortosament conseqüències neurològiques 

Altaveu

Les lesions vertebrals sofertes pel pilot d’un planador que va caure dissabte a la tarda a la zona del Camp de Claror de Sant Julià finalment no han tingut conseqüències neurològiques i l’home, de nacionalitat francesa i 59 anys, no haurà de patir per la seva mobilitat més enllà del dolor i les molèsties que el perseguiran un quan temps.

Fonts hospitalàries han explicat que la caiguda li va provocar una fractura d’un cos vertebral però contràriament al que es podia esperar a l’inici no hi ha cap afectació neurològica. De fet, segons les fonts mèdiques consultades, el ferit mai no va perdre sensibilitat a les cames malgrat el dolor que li pogués causar la lesió produïda per la caiguda amb l’aparell, que participava en una prova que tenia com a punt de partida i arribada l’aeròdrom de la Cerdanya.

Les fonts consultades no descarten que en els propers dies, una vegada s’analitzi l’evolució de la fractura, es practiqui una intervenció quirúrgica a l’hospital andorrà mateix per acabar de fixar la vèrtebra i mirar de reduir d’aquesta manera eventuals malestars futurs. Finalment i sortosament, l’incident no haurà tingut conseqüències greus i no hauria d’anar més enllà del dolor i una cotilla durant un temps.

L’accident va passar poc abans de les 7 de la tarda de dissabte quan el planador monoplaça -un aparell de vol sense motor que participava en una competició nacional espanyola que va tenir lloc durant tota la setmana passada a la Cerdanya- va estavellar-se per causes que s’hauran d’aclarir a la zona de Camp de Claror, a Sant Julià, en una zona orogràficament complicada -rocallosa i amb vegetació- que va obligar els bombers a fer un rescat d’alta dificultat.