Un home de 59 anys podria quedar tetraplègic en estavellar-se a Sant Julià amb un planejador

Els metges han diagnosticat una afectació vertebral al pilot francès resident a l'Alta Cerdanya d’un aparell monoplaça que s’ha accidentat en una zona rocallosa a Camp de Claror

Comentaris

L'home ha hagut de ser traslladat a l'hospital en helicòpter.
L'home ha hagut de ser traslladat a l'hospital en helicòpter.
Un home de nacionalitat francesa, de 59 anys i resident a l'Alta Cerdanya es podria quedar tetraplègic arran de les greus ferides que s’ha fet en patir un accident amb el planejador que pilotava. L’incident ha passat poc abans de les 7 de la tarda a la zona del Camp de Claror, a Sant Julià, i els bombers han hagut de practicar un rescat dificultós atesa la complexitat de l’accés fins la zona on ha caigut l’aparell.

Els equips d’emergència no han tingut fàcil accedir a l’indret on ha anat a parar l'aparell, una zona amb força vegetació i molt rocallosa, complicada orogràficament. Els bombers han hagut de mobilitzar agents del grup de rescat de muntanya (GRM) per arribar fins al lloc on hi havia el planejador, on també han arribat components del servei d’emergències mèdiques. Agents de la policia iniciaran una investigació per intentar determinar les causes de l’accident, del qual ara per ara se’n saben pocs detalls. Segons fonts consultades, l'home participava en el mateix campionat de la Cerdanya en què també prenia part un altre aparell sense motor que va fer un aparatós aterratge d'emergència dijous passat a la tarda en un prat a tocar la rotonda d'accés a la Seu, en les immediacions de l'hotel Castell de Ciutat.

En el cas d'aquest dissabte, i una vegada arribats els sanitaris i els bombers al lloc del sinistre i feta una primera estabilització del ferit, l’home ha estat traslladat en helicòpter fins a l’hospital de Meritxell. Malgrat que no es tem per la vida de l’home, els metges, segons fonts hospitalàries citades per l'agència ANA, han diagnosticat una afectació vertebral que podria deixar tetraplègic l’accidentat. No obstant això, els serveis mèdics continuen fent proves per avaluar l’abast exacte de la lesió. No és descartable que se l’hagi de traslladar cap a un centre sanitari estranger especialitzat en el tipus de lesions que pateix l’home. 

L'accidentat havia participat al campionat nacional de vol a vela, del qual aquest dissabte se'n celebrava la darrera jornada, i que té com a punt de sortida i arribada l'aeròdrom de la Cerdanya, a Alp. L'home lesionat pilotava un Std. Libelle en el moment d'estavellar-se i no representava a cap club. Participava a la prova a títol individual. Es tracta d'un expilot comercial que viu a l'Alta Cerdanya, en concret a la població de la Llaguna.

Comentaris

Trending