Rubén Xaus assegura que en cap moment no va ser conscient d’haver provocat la caiguda dels cables elèctrics

Comentaris

Rubén Xaus diumenge al pantà de la Baells, on va coincidir amb uns coneguts.
Rubén Xaus diumenge al pantà de la Baells, on va coincidir amb uns coneguts.
L’expilot de motociclisme resident al Principat que diumenge va seccionar dos cables de mitja tensió que van acabar caient damunt de l’eix del Llobregat, la carretera C-16, a l’altura de Cercs, Rubén Xaus, assegura “en cap moment no va ser conscient que l’hèlix del seu helicòpter” topava amb els fils elèctrics. Afirma que quan va ser conscient de l’incident es va posar a disposició de les autoritats competents i demana disculpes per les molèsties que la seva acció hagi pogut causar.

En un comunicat per suposadament aclarir les informacions sorgides arran dels fets que estan sent investigats pels mossos, Xaus, que explica que pilotava el seu helicòpter, manté que d’haver estat conscient que ell havia causat l’incident “hagués parat l'aparell ràpidament, ja que la desestabilització de la nau hagués posat en perill la seva pròpia integritat física”. En la nota emesa en tercera persona s’hi explica que “és a les quatre de la tarda, després d'aterrar al seu destí, quan l'informen del succeït i, a partir d'aquí, ell es posa a plena disposició de les autoritats competents que porten a terme les investigacions”.

Rubén Xaus ha posat en mans del seus assessors i advocats tots els tràmits que s’hagin de seguir a partir d’ara i demana disculpes a tothom que s'hagi pogut veure afectat per aquest incident involuntari. L’expilot haurà d’anar a declarar ben aviat davant la unitat especialitzada en accidents aeris dels mossos, que, inicialment, han descartat que el motorista hagués comès cap infracció penal però sí que investiguen si hi va haver algun comportament que vulnerés la normativa en matèria aeronàutica.

Etiquetes

Rubén Xaus amb un vehicle i l'helicòpter lleuger de Riders Boutique.

Relacionat

Els mossos descarten que Xaus cometés cap infracció penal en seccionar els cables elèctrics a Cercs
Rubén Xaus amb el Robinson 22 de l'empresa Riders Boutique, el mateix que pilotava diumenge quan l'incident.

Relacionat

Si hi va haver negligència l’assegurança no cobrirà els danys causats per Xaus a l’eix del Llobregat
Una imatge de l'aparell que hauria protagonitzat l'incident, que molt sovint està estacionat en un hangar de l'aeroport de la Seu.

Relacionat

Els mossos lliguen un pilot i un helicòpter ‘andorrans’ a la caiguda de dos cables elèctrics enmig de l’eix del Llobregat

Comentaris

Trending