Successos

Ensurt a tocar la Seu per l'aterratge d’emergència d’un veler en un prat

La nau, que participava en un campionat a la Cerdanya, ha patit danys notables però el pilot s’ha fet ferides de poca consideració tot i que ha estat traslladat a l’hospital urgellenc per revisar-lo

Estat en què ha quedat el veler enmig del prat.. PIRINEUS TELEVISIÓ
Estat en què ha quedat el veler enmig del prat. | PIRINEUS TELEVISIÓ

Altaveu

Un veler sense motor (o planador) que participava en un campionat a la Cerdanya ha hagut de fer un aterratge d’emergència en un prat entre el riu Valira i la carretera N-260, a l’entrada de la Seu d’Urgell i molt a prop de l’hotel Castell de Ciutat. El pilot no ha aconseguit fer l’aterratge tant net com hauria pretès i la nau ha sofert danys força importants. El pilot, sortosament, només ha hagut de lamentar ferides menys greus.

Dotacions dels mossos d’esquadra i d’equips de salvament han anat fins a l’indret on ha tingut lloc l’incident. Al pilot se l’ha traslladat a l’hospital de la Seu per sotmetre’l a una revisió i descartar lesions més greus de les inicialment advertides. La idea inicial del pilot, en el marc de la prova en la qual participava, i que tracta d’estar tant temps com sigui possible a l’aire, havia de ser tornar a l’aeròdrom ceretà des d’on s’havia enlairat. Però s’ha quedat ‘sense força’ abans d’hora. De fet, a un altre veler li ha passat el mateix però ha tingut prou perícia l’aviador com per poder arribar fins a l’aeroport d’Andorra-la Seu i aterrar-hi sense conseqüències.