Cicland agafa el relleu a Pedaland: el servei de bicicleta elèctrica es posa en marxa aquest dimarts

Amb més de dos mesos de retard respecte la previsió i el contracte signat amb Montre, el Govern estrena un projecte de mobilitat sostenible

Comentaris

La posada en funcionament del servei de bicicleta elèctrica ja s’acosta. De fet, el Govern ha anunciat que l'acte inaugural es farà al Passeig d'Arnaldeta Caboet, a la zona del Prat del Roure, aquest dimarts al matí, en presència, entre altres, del cap de Govern, Toni Martí. El projecte, que passa a denominar-se en aquesta ocasió Cicland, ha de donar continuïtat a la prova pilot realitzada el 2014 amb Pedaland.

L'entrada en funcionament del servei arriba més de dos mesos després del que es preveia i del que contemplava el contracte signat amb l'empresa Montre, adjudicatària del concurs nacional convocat al seu dia. Els darrers dies s'han anat instal·lant algunes de les estacions, que serveixen també d’aparell de càrrega de les bicicletes. De fet, la decisió dels comuns sobre on ubicar les parades és un dels elements que ha fet anar tard el projecte, adjudicat fa molts mesos i que, tot i estar enmig d’una pugna judicial impulsada pel segon licitador en el concurs, això en principi no suposava cap element suspensiu. El retard és imputat tan sols a les decisions de l’administració (Govern i comuns) que no s’han donat en els terminis inicialment previstos.

El contracte que al seu dia es va signar amb Montre, establia que el servei entraria en servei provisionalment i en període de proves el 19 d’abril. I que aquesta etapa de transició havia de durar dos mesos a partir dels quals el servei havia d’estar a ple rendiment tal i com s’havia projectat en l’oferta presentada al seu dia en el concurs promogut pel ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Com que la responsable del retard és l'administració, no hi haurà lloc a cap de les sancions establertes en el plec de condicions contractuals. 

De parades n’hi ha d’haver a totes les parròquies, i especialment, a l’espai central del país. Per exemple, una que ja es pot veure com pren forma està situada en un carrer perpendicular a l’Estació Nacional d’Autobusos i, alhora, a tocar de la futura seu de la Justícia, la construcció de la qual avança a un ritme adequat a les previsions, o també en les proximitats de l'edifici administratiu de Govern. Montre canviarà en aquesta ocasió d’empresa proveïdora de bicicletes respecte de fa uns anys, de l’anterior etapa coneguda com a Pedaland.

Etiquetes

-

Relacionat

L’empresa que té recorregut el servei públic de bicicleta elèctrica denuncia un altre tracte de favor a l’adjudicatària
-

Relacionat

El controvertit servei de bicicleta elèctrica es posa en marxa després de Sant Joan

Comentaris

Trending