Els bombers donen per controlat l'incendi a tocar de la cascada de Moles

Els agents continuen treballant perquè durant el matí de diumenge i amb claror de dia es pugui extingir del tot el foc declarat a la zona de la Traba de Canillo

Comentaris

Els bombers no ho estan tenint fàcil per accedir a la zona.
Els bombers no ho estan tenint fàcil per accedir a la zona.
Els bombers treballen per extingir un incendi que s’ha declarat més enllà de les deu de la nit en una zona boscosa poc freqüentada i molt propera a la cascada de Moles, a Canillo. La virulència i intensitat inicial de les flames, que ha anat minvant amb el pas del temps, ha fet desplaçar fins a l’indret diverses dotacions del cos de salvament i extinció d’incendis. També el cònsol de la parròquia, Josep Mandicó, ha estat a la zona, en contacte amb els comandaments dels bombers que estan dirigint l’operatiu. 

Segons diverses fonts, els agents dels bombers haurien ja aconseguit encerclar les flames. De fet, el foc es dóna per controlat. Això sí, treballen amb serioses dificultats atesa la ubicació del lloc on s’ha declarat l'incendi, un camí denominat de Bisanseny, a la també coneguda com a zona de la Traba, que queda unes quantes desenes de metres elevat respecte de la carretera general CG-2. L’operativa passaria per evitar que les flames passin el perímetre que tenen delimitat i controlat els bombers i, una vegada això estigui plenament assolit, extingir el paratge que està cremant. 

És bosc i matoll, en principi res d’un gran valor, per la qual cosa una opció tècnica és deixar que cremi mentre no superi la zona perimetral sota control. La manca de llum impedeix que es pugui enlairar un helicòpter per tal que ajudi en les tasques de sufocació de les flames, amb la qual cosa els bombers s’han d’enfilar muntanya amunt amb les mànegues. El foc es considera controlat. Però no es donarà per extingit fins que aquest diumenge al matí, amb claror de dia, es pugui fer un repàs acurat de la zona i, si cal, es faci una inspecció amb els mitjans aeris, que ja podran actuar.

Etiquetes

Comentaris

Trending