La mofa al mort en l’accident protagonitzat per dues motos encén les xarxes

El comentari fet per una dona a Facebook que s’alegrava de la defunció d’un motorista de 32 anys resident a Encamp obliga fins i tot l’empresa on treballava a demanar disculpes i deslligar-se’n

Comentaris

-
-
Les xarxes socials, i especialment el Facebook, marxen revolucionades al Principat. El comentari d’una dona que celebrava la mort de la darrera víctima en accident al país, el motorista resident a Encamp de 32 anys, ha encès Internet. I de quina manera. Desenes de comentaris i centenars de comparticions d’alguns dels posts més incisius. Fins i tot l’empresa on treballa -o treballava- l’autora del comentari que feia mofa s’ha posicionat sobre la qüestió retraient el posicionament de l’empleada.

Poques hores després que transcendís la mort del conductor d’una de les dues motos que van xocar frontalment dimarts a la tarda a la carretera de l’Obac en terme d’Escaldes, una dona va fer un comentari en un post a Facebook que es feia ressò de la malaurada notícia. I el comentari, que en la seva versió original va ser eliminat després, venia a celebrar la mort del jove conductor d’una Kawasaki Ninja i deia quelcom així com que ja li estava bé a la víctima.

Desenes de missatges amb major o menor agressivitat de repulsa a la ‘comentarista’ i centenars de comparticions dels posts 

No van trigar a prodigar-se altres persones, que de desenes ja van passar a ser centenars, en què retreien amb més o menys vehemència el posicionament de la dona que es mofava de la víctima. Alguns hi veien un rerefons diguem-ne racista pel fet de ser portuguès el mort. Res a veure, ben segurament. De les respostes n’hi ha de tots nivells. I els missatges que s’envien, també ofereixen tots els tots possibles. Només en un parell de casos hi hauria missatges de cert suport al comentari mofador.

Un per intentar justificar la suposada relació de la ‘comentarista’ amb la víctima i l’altre per advertir que potser la dona que suposadament havia fet el comentari en realitat no era tal ja que potser algú altre, una tercera persona per tant, hauria tingut accés al seu telèfon mòbil i hauria escrit aquest comentari. La resta de missatges de resposta, amb més o menys agressivitat, són de repulsa a l’opinió de satisfacció inicial. Fins al punt que algunes de les respostes han convertit la qüestió en un linxament cap a la ‘comentarista’. En una persecució.

“La situació s’està convertint en molt perillosa”, han reconegut algunes fonts, atès que per les xarxes corre sense embuts la foto de la dona que hauria fet el comentari mofador tot recordant que és l’autora d’aquell missatge, assenyalant-la amb noms i cognoms i identificant-ne el seu lloc de treball (que segons algunes fonts, ja hauria deixat de suposat comú acord amb l’empresa, vaja, segurament empesa per l’establiment comercial on prestava serveis).

De fet, també per les xarxes i de manera oficial, l’empresa en qüestió ha aparegut a demanar disculpes i a retreure a la seva treballadora, i fer-ho també citant aquesta amb nom i cognom, el posicionament mostrat a Facebook. E.Leclerc Hiper Andorra, el centre comercial on treballava la ‘comentarista’, deixa clar en el missatge que res té a veure ni amb l’empresa ni amb els treballadors el comentari realitzat per la dona. I que no els representa. “Es tracta doncs de les opinions unilaterals d’una persona totalment alienes a l’empresa, de la que en cap cas la nostra empresa es pot fer responsable, i amb les que mostrem, en el necessari, el nostre total desacord”.

La comunicació d’Hiper Andorra, més enllà de desmarcar-se del tot del parer personal de l’empleada -de fet, el comentari mofador l’hauria fet des del seu perfil personal de Facebook, mai identificant-se com a res-, pretén “fer palès que malgrat ser la nostra política la de tractament igualitari a totes les persones, independentment de la seva nacionalitat, raça, origen, sexe o condició, és un fet evident que la nostra empresa té un nombre molt important de treballadors portuguesos i, d’igual forma, també una part important de la nostra clientela ho és. Així, no tenim ni podem tenir cap mena d’animus negatiu envers aquella comunitat en concret, sinó al contrari”.

Hiper Andorra recorda la cooperació que en moltes ocasions ha dut a terme amb organitzacions o institucions de representació de portuguesos al Principat o de Portugal mateix i després de reiterar novament el seu deslligam respecte de les manifestacions de la treballadora mostra “el nostre més profund condol amb la víctima i els seus familiars per la gran pèrdua soferta, així com amb les persones que puguin haver-se sentit ofeses per tan incorrectes i inoportunes manifestacions. Desitgem també una ràpida recuperació per la víctima hospitalitzada”.

Comentaris (1)

Trending