SDP exigeix al comú de la capital que sense “més dilacions ni excuses” pagui el GAdA als funcionaris

Els progressistes consideren que la majoria demòcrata està duent a terme “un engany manifest” per fer creure que hi ha “una nova controvèrsia judicial” en marxa i així continuar incomplint la sentència ferma del 2015

Comentaris

-
-
El comitè parroquial de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) a Andorra la Vella exigeix al comú de la capital que sense “més dilacions ni excuses” comenci a abonar els complements de rendiment, el GAdA, que es va deixar de pagar el 2010 pel conflicte en relació a la rebaixa de la nota irregularment aplicada. Els progressistes lamenten que la corporació hagi decidit recórrer contra l’aute de la Batllia que assegurava que la sentència que anul·lava aquella rebaixa s’hagués executat correctament.

En un comunicat, SDP demana que “la majoria comunal respecti la sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia del 27 de maig del 2015 i doni compliment a l’aute del 31 de maig del 2018 que, donant la raó al Sindicat de Treballadors del Comú (Sitca), retreu a DA el seu incompliment de les resolucions judicials”. Els progressistes de la capital lamenten que “la majoria comunal s’entossudeixi en l’incompliment i recorda que l’ordenament jurídic andorrà prohibeix l’arbitrarietat”.

SDP considera que quan la cònsol Conxita Marsol i, per extensió, la majoria demòcrata de la corporació al·lega que “de manera habitual el comú és partidari d’anar fins a l’última instància” per justificar el recurs que pensa presentar davant la sala administrativa del Tribunal Superior, dit al·legat és “un engany manifest” atès que la institució comunal “ja va anar en el seu dia fins a l’última instància i fou aquesta, el Tribunal Superior de Justícia que va resoldre, en la sentència núm. 28-2015 de data 27 de maig del 2015, que va confirmar que el comú no podia aplicar el factor de correcció ja que no s’ajustava a les previsions reglamentàries”.

Els progressistes que no hi ha cap controvèrsia judicial. Que hi ha clarament una sentència que va condemnar al comú que cal complir i considera una “sonora plantofada” l’aute de la Batllia en què conclou que la resolució dictada el 2015 no s’ha complert i, per tant, insta els responsables comunals a “complir les resolucions judicials fermes” i que es deixin de continuar protagonitzant “un estira i arronsa orquestrat pels comunicadors de la majoria comunal”. Alhora, SDP també demana a la secció administrativa del Tribunal de Batlles que “en constatar, com ho ha fet en l’aute del 31 de maig del 2018, que la sentència ha estat executada indegudament, practiqui d’ofici l’execució forçosa tal i com ho permet la Llei de la jurisdicció administrativa”.

-

Relacionat

Comú i sindicat de personal calcularan què deu Andorra la Vella pel GAdA i a quants funcionaris afecta
-

Relacionat

El comú recorrerà contra la decisió judicial que considera mal executada la sentència del GADA de la capital
-

Relacionat

El sindicat de treballadors estarà vigilant perquè el comú de la capital no dilati encara més l’afer del GAdA
La cònsol d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la presidenta del sindicat de treballadors, Emi Matarrodona, durant la compareixença conjunta.

Relacionat

Comú i funcionaris d’Andorra la Vella aniran del bracet per resoldre l’afer del GAdA d’una vegada per sempre
-

Relacionat

Justícia mane-GAdA?

Comentaris

Trending