Cinquanta famílies han hagut de recórrer al suport públic per no haver de passar fred durant l’hivern

Afers Socials ha invertit poc més de 15.000 euros per garantir que noranta-cinc persones -vuit discapacitats, 35 menors, nou persones grans i 43 adults- tinguessin prou escalf de l’1 de novembre al 30 d’abril

Comentaris

-
-
Cinquanta famílies, un centenar de persones, han necessitat suport públic aquest hivern per no haver de passar fred. La campanya s’ha ampliat respecte de la que es va dur a terme la temporada 2016-2017 i s’ha perllongat des de l’1 de novembre fins al 30 d’abril, 181 dies en què l’administració, amb poc més de 15.000 euros, ha contribuït a donar escalf a 35 menors, vuit discapacitats, nou persones grans i 43 adults.

La campanya contra la pobresa energètica ha tingut com a mesures concretes la compra de radiadors i lots de llenya a quatre famílies, s’ha assumit la despesa de consum energètic de les famílies que no hi podien fer front i s’ha contactat amb les diferents companyies subministradores d’electricitat per evitar talls de subministrament. Així, la despesa total de la campanya ha estat de 15.236,71 euros, més del doble que els 6.571,33 euros de l’any anterior. 

El programa es va iniciar l’hivern anterior per tal de garantir els recursos adients a les famílies amb risc de patir una situació de precarietat energètica. En només setze dies es van atendre 44 famílies i es va constatar la necessitat d’aquest servei, per això el ministeri d’Afers Socials va decidir, aquest hivern, ampliar la campanya quant als dies. L’anterior hivern el suport es va facilitar en l’època més freda. 

Aquest darrer hivern i des del mes de novembre s’han tractat un total de 50 famílies (95 persones), a les quals s’ha contactat amb visites al domicili, per via telefònica o mitjançant entrevistes de seguiment als despatxos de les treballadores socials. En les visites a domicili s’han fet les valoracions de suport complementari i s’ha reforçat un ús adequat del sistema de calefacció en relació amb les temperatures existents, per evitar que es prioritzés l’estalvi davant de situacions de precarietat. 

Pel que fa a les famílies ateses, s’han prioritzat aquelles en què hi viu gent gran, persones amb discapacitat i menors d’edat. En total s’han atès 22 famílies unipersonals, 18 monoparentals, 3 parelles, 3 famílies nuclears i 4 famílies extenses. Del total de les 95 persones que formen aquestes famílies, com s’ha dit hi ha vuit persones amb discapacitat, 35 menors d’edat, nou persones grans i 43 adults.

Comentaris

Trending