Mor per causes naturals l’óssa més veterana de Naturlandia

Medi Ambient descarta d’entrada qualsevol anomalia i activa el protocol ordinari en aquests casos

Comentaris

-
-
Un dels quatre plantígrads que quedaven a l’ecoparc de Naturlandia va morir aquest dilluns. Es tractaria de l’óssa més veterana, coneguda amb el nom de Iaia, un dels primers exemplars que van arribar al parc per posar en marxa la vessant animalística del recinte lauredià. En principi, s’han activat els protocols ordinaris establerts en cas de defunció d’un animal per causes naturals.

Fonts properes al ministeri de Medi Ambient, que supervisa l’acció del parc quant aspectes com ara els de la fauna salvatge en captivitat que hi ha, han assegurat que res no fa pensar que la mort de l’animal fos per res més que no sia l’avançada edat que tenia l’exemplar. En tot cas, s'han dut a terme els procediments ordinaris, res a veure amb el que hauria succeït fa un any quan un altre exemplar de Naturlandia, en aquest cas jove, va escapa-se i un dels vigilants del parc el va abatre de dos trets.

La necròpsia practicada feta a l'animal a les instal·lacions mateix del parc per part dels serveis veterinaris després de certificar-ne la seva mort -l'animal va ser descobert amb mig cos dins d'una bassa poc després de les 9 del matí, quan els operaris es posen en marxa- indicaria que el plantígrad va morir a causa d’una infecció a la matriu, una patologia habitual en osses d'edat avançada. La Iaia tenia uns 20 anys.

Ara per ara es desconeix la intenció de la direcció del parc en relació a la possibilitat de reintegrar a Naturlandia algun exemplar més d’ós bru, ja que després de les dues morte ocorregudes el darrer any la cabana de plantígrads de l’ecoparc s’ha vist reduït a cinc bèsties. La Iaia va arribar a Sant Julià juntament amb en Julio i l'Enciam. Això el 2013. Un parell d'anys més tard, justament la Iaia va ser mare. Van néixer la Neu i el Torb. Aquest darrer és l'ós que va morir a trets.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending