Successos

Demanen 12 anys de presó per a l’agressor a Saragossa d’un atleta andorrà

Iván Ramírez, de 39 anys, va ser víctima d’una brutal pallissa a Ejea de los Caballeros fa vint mesos que el va deixar a les portes de la mort i li ha provocat lesions irreversibles

Iván Ramírez, al centre, en un dels molts homenatges que ha rebut a l'Aragó els darrers mesos.. ARXIU
Iván Ramírez, al centre, en un dels molts homenatges que ha rebut a l'Aragó els darrers mesos. | ARXIU

Altaveu

La fiscalia demana 12 anys de presó per l’agressor de l’atleta andorrà resident a Saragossa Iván Ramírez, que actualment té 39 anys. Ramírez va ser víctima d’una brutal pallissa el 7 d’octubre del 2016 que el va deixar en coma durant diverses setmanes i que li haurà deixat seqüeles irreversibles. L’Audiència Provincial de Saragossa és l’escenari del judici a partir d’aquest dimarts.

A la banqueta dels acusats s’hi asseu com a principal responsable Ivan K. S., ciutadà búlgar de 25 anys i que era en el moment dels fets la parella d’una cosina de Ramírez. De fet, Ivan es va fer passar per la seva xicota per citar Ramírez a un corral d’Ejea de los Caballeros on l’esperaven l’agressor, un cosí seu que també serà jutjat per un delicte d’omissió del deure de socors i la noia, menor d’edat llavors.

El ministeri públic sol·licita per a l’agressor el temps màxim de presó que el Codi penal espanyol estableix per un delicte de lesions agreujades que és com tipifica la brutal pallissa. En conseqüència, demana 12 anys de presó per a Ivan K. S. i una indemnització de 320.000 euros per a la víctima, a banda de les despeses que reclama el servei aragonès de sanitat per les atencions que va haver de prestar al ferit.

L’Audiència Provincial de Saragossa inicia aquest dimarts el judici: el ministeri públic considera el cas un delicte de lesions agreujat; l’acusació particular el tipifica de temptativa d’assassinat

L’acusació particular exercida per la mare d’Iván Ramírez considera que els fets van ser un intent d’assassinat i, per tant, eleva la petició de condemna fins als 14 anys alhora que incrementa en molt la indemnització que hauria de percebre la víctima, segons que publica el rotatiu Heraldo de Aragón. Així, l’acusació privada demana 37.200 euros pels dies d’hospitalizació -quatre mesos a Saragossa-, 5.000 euros per les dues operacions a les quals Ramírez es va haver de sotmetre i 100 euros per cada dia de tractament sense hospitalització que el veterà atleta andorrà hagi de percebre. 

Tot plegat encara no es pot calcular amb exactitud perquè les lesions patides per l’esportista andorrà, algunes d’irreversibles, encara no s’han consolidat i el tractament perdura. De fet, després d’estar al Clínic de Saragossa, Ramírez va haver de seguir, d’entrada, una rehabilitació en un centre especialitzat de Badalona.

Per al cosí de l’agressor, que va presenciar els fets i va marxar del corral deixant mal ferit Ramírez sense fer res, la fiscalia sol·licita una multa de 3.600 euros. En canvi, la defensa de tots demana que els acusats siguin absolts. I en aquest que els dos joves s’hagin de condemnar sol·licita que es considerin els fets com un delicte de lesions bàsiques i un altre de lesions greus per imprudència. I és que arran de la bateria de cops de puny que Ivan K. S. va propinar directament al cap de Ramírez, a més a més va caure malament contra el terra.

El principal acusat i agressor directe de l’atleta andorrà està empresonat des del 14 d’octubre del 2016, un dia després de personar-se davant el lloc de la guàrdia civil d’Ejea de los Caballeros tot identificant-se com l’autor de les gravíssimes ferides que presentava Iván Ramírez. Va ser un veí del poble qui va avisar els serveis sanitaris en veure com la víctima, ensangonada, s’havia enfilat al seu cotxe amb l’intent suposat d’anar algun centre sanitari però que immediatament va caure inconscient sobre el volant. 

Comentaris

martiplandolit;
2.
Llavors ...algú em pot explicar que fa el nostre govern “ dels millors” donant credibilitat a la sospita d’una agència estrangera que ni els propis Americans es creuen?..
Ja m’ho semblava però ara es confirma ...es extremadament greu que el Sr Cinca i el Sr Martí i els seus associats hagin actuat sense proves, a partir d'una declaració de sospita feble, i feta per un organisme que un jutge Americà acaba de desqualificar, carregant-se tot el que venia per endavant i menyspreant les auditories de consultores internacionals, de l’Inaf, de la pròpia Uifand i el que es més greu ... ignorant les pròpies sentències del propi sistema judicial Andorrà !
Ens estem tornant bojos?...Si part dels casos que el Fincen havia citat imprudentment ja havien estat jutjats pel propi tribunal de corts! Es que ningú a govern es va dignar en pensar o creure en el seu propi país una mica? Es que ningú va pensar que el que s’estava cometent era un espoli en tota la regla?
Malgrat la meva bona fe em costa de creure en tanta ineptitud: No serà que alguns deuen haver d’amagar moltes coses quan no es van dignar ni tan sols a fer al·legacions per a defensar al banc i al seu país ? No serà que han enfonsat la plaça financera ( i no només la BPA) perquè s'apuntaven al bombardeig ? No serà que fabricar una llei a mida a la seva conveniència i només en contra d’algú en concret i amb efecte retroactiu no és encara més sospitós?...
La tenim clara.
  • 1
  • 0
alfredbeta;
1.
Bona notícia!Es evident que accions sumaríssimes d'aquest tipus..realitzade sense les garantíes ni precaucions necessàries contravenen les mes elementals regles de la democràcia.Que la justícia intervingui i així ho resolgui es una garantia pels que creiem en la separació de poders.Ara, en el cas BPA i sense la cobertura que donava aquesta decisió arbitrària del 311 podrem asistir a un interessant debat respecte a quina ha sigut la actuació del govern Andorrà...veurem si haver liquidat un banc per la via directa sense atendre a les mes elementals regles de prudència,, arribant a legislar retroactivament, sense defensar una empresa i un sector nacional com el financer davant el món, fracturant la societat i causant greuges econòmics multimilionaris s'apropa més a un encert, a una errada o a un delicte com la prevaricació.
  • 1
  • 0

Comenta aquest article