Comencen a arribar les bigues que han de sustentar la plataforma esquiable de Soldeu

Els materials, incloses les peces amb què es muntarà una immensa grua, arribaran fins al peu de l’Avet a través de la pista Gall de Bosc, que s’habilitarà com a camí

Comentaris

Una de les bigues que han arribat al Tarter al damunt d'un gran camió.
Una de les bigues que han arribat al Tarter al damunt d'un gran camió.
Les bigues que han de sustentar la plataforma que cobrirà el riu i permetrà allargar la pista de l’Avet de Soldeu ja estan començant a arribar al Principat. En fragments de vint metres es traslladaran fins a l’aparcament del Tarter, inutilitzat aquest estiu com a ‘karting’, i des d’allí es faran arribar fins al lloc on han de ser col·locades a través d’un vial que s’està arranjant tot malmetent un tram de la pista Gall de Bosc. 

Segons els responsables d’Ensisa, fer passar les bigues i les grans peces amb les quals es muntarà la grua que haurà d’intervenir per col·locar-les a lloc pel mig d’una pista és el mal menor, atès que el volum i pes dels materials feia impossible baixar-los a lloc si es traslladaven per carretera fins a Soldeu i des del mig del poble s’havien de dur cap a la zona del riu, des d’on s’hauran d’enlairar per col·locar les bigues damunt les pilastres que ja estan en gran mesura construïdes.

A l’aparcament del Tarter es faran alguns treballs previs. Les bigues estan arribant fins aquest indret en trams, majoritàriament, de vint metres. I s’hauran de soldar fins a fer-les arribar als vuitanta metres que han de fer algunes. I si grans seran les bigues, més gran i espectacular serà la grua que arribarà al Principat també per peces i que, en el seu conjunt, podria arribar a pesar tranquil·lament mil tones. 

La pista Gall de Bosc que es convertirà en camí o carretera per ser la via més directa entre el Tarter i Soldeu, i que fins i tot s’haurà d’asfaltar perquè pugui suportar més i millor el pes que faran els vehicles que participaran en el trasllat. Una vegada completada l’operació, la pista s’haurà de restaurar per tornar-la a l’estat que presenta habitualment.

 

Vista de l'estat actual de les obres des de la rotonda de sortida del poble de Soldeu.

Relacionat

La plataforma esquiable de Soldeu ja ensenya ‘les dents’

Comentaris

Trending