Infraestructures

Comencen a arribar les bigues que han de sustentar la plataforma esquiable de Soldeu

Els materials, incloses les peces amb què es muntarà una immensa grua, arribaran fins al peu de l’Avet a través de la pista Gall de Bosc, que s’habilitarà com a camí

Una de les bigues que s'estan muntant al Tarter per traslladar-les cap a Soldeu.. ALTAVEU
Una de les bigues que s'estan muntant al Tarter per traslladar-les cap a Soldeu. | ALTAVEU

Altaveu

Les bigues que han de sustentar la plataforma que cobrirà el riu i permetrà allargar la pista de l’Avet de Soldeu ja estan començant a arribar al Principat. En fragments de vint metres es traslladaran fins a l’aparcament del Tarter, inutilitzat aquest estiu com a ‘karting’, i des d’allí es faran arribar fins al lloc on han de ser col·locades a través d’un vial que s’està arranjant tot malmetent un tram de la pista Gall de Bosc. 

Segons els responsables d’Ensisa, fer passar les bigues i les grans peces amb les quals es muntarà la grua que haurà d’intervenir per col·locar-les a lloc pel mig d’una pista és el mal menor, atès que el volum i pes dels materials feia impossible baixar-los a lloc si es traslladaven per carretera fins a Soldeu i des del mig del poble s’havien de dur cap a la zona del riu, des d’on s’hauran d’enlairar per col·locar les bigues damunt les pilastres que ja estan en gran mesura construïdes.

A l’aparcament del Tarter es faran alguns treballs previs. Les bigues estan arribant fins aquest indret en trams, majoritàriament, de vint metres. I s’hauran de soldar fins a fer-les arribar als vuitanta metres que han de fer algunes. I si grans seran les bigues, més gran i espectacular serà la grua que arribarà al Principat també per peces i que, en el seu conjunt, podria arribar a pesar tranquil·lament mil tones. 

La pista Gall de Bosc que es convertirà en camí o carretera per ser la via més directa entre el Tarter i Soldeu, i que fins i tot s’haurà d’asfaltar perquè pugui suportar més i millor el pes que faran els vehicles que participaran en el trasllat. Una vegada completada l’operació, la pista s’haurà de restaurar per tornar-la a l’estat que presenta habitualment.