Bartumeu obre la porta a ser candidat en les properes eleccions

El president d’SDP afirma que a diferència de fa dos anys la ciutadania li demana que torni a presentar-se i s’ho està rumiant alhora que critica el ‘joc de nens’ i de parxís de liberals i PS

Comentaris

-
-
L’excap de Govern i president de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, no descarta ser candidat a les properes eleccions generals, malgrat que deixa clar que “no sempre pots defensar millor les idees al cap d’una llista”. Bartumeu es mostra crític amb Liberals i PS per haver exclòs SDP de les converses per formar candidatures parroquials transversals i està molt preocupat per l’evolució de les negociacions que el Govern manté amb la Unió Europea (UE) i que tem que està afrontant “a les palpentes”.

Bartumeu ha acudit aquest matí al programa radiofònic de RNA ‘Ara i Aquí’ i ha assegurat que a diferència de fa dos anys la gent del carrer “em demana que hi torni, que sigui candidat”. El polític progressista ha afirmat que “ara el mal de cap és meu” i que no el resoldrà fins d’aquí uns mesos quan la formació que presideix posi en marxa els òrgans interns a l’efecte. “Ho he de valorar amb les meves companyes i companys”. En tot cas, Bartumeu ha deixat clar que “avui no dic que estic convençut que no seré candidat”.

El polític progressista qualifica els dirigents liberals de “bons nens que juguen a fer política. Els nens els respectem molt, però a l’escola”

Bona part de la conversa radiofònica ha girat al tomb dels contactes entre formacions polítiques actualment a l’oposició parlamentària per intentar compartir sinergies. I malgrat assegurar que no tenen una resposta negativa formal, Bartumeu l’ha donat per fet atès el que ha anat apareixent els darrers dies als mitjans de comunicació i els missatges llançats pel PS i, sobretot, per Liberals d’Andorra, amb qui s’ha mostrat especialment crític per les formes usades, que ha equiparat a jocs de nens i el parxís.

Bartumeu ha explicat que “sense mirar-nos els ulls”, tant el president de Liberals, Jordi Gallardo, com el secretari general de la formació, Amadeu Rossell, haurien dit en el primer cas a Víctor Naudi i en el segon a ell mateix que “semblaria ser que sembla ser que Pere López ens posava un vet”. A partir d’aquí, i vist com s’ha gestionat tot plegat, el president d’SDP a afirmar que “si volen jugar al parxís, que hi vagin jugant. És un tema de nens. I respecto molt els nens, però a l’escola”. El líder progressista també ha qualificat els actuals dirigents liberals de “bons nens que volen jugar a fer política”.

Després d’assegurar que davant l’escenari actual, “no hi ha alternativa a DA”, Bartumeu ha explicat que la intenció d’SDP continua sent la de fer una llista nacional i després “ja veure què fem als territoris, a les parròquies”, on la voluntat inicial era poder fer “territorials de redreçament i de progrés obertes i sense vets” on s’hi pogués afegir tothom qui volgués amb etiquetes o sense amb marques o sense.

Quant a la situació global del país, Bartumeu ha lamentat la manca de mitjans tècnics que hi ha al Consell General per tal que els parlamentaris puguin fer la seva feina amb prou coneixement de causa i ha vingut a coincidit amb Josep Pintat amb el fet que creu que és impossible que d’ara fins a final de legislatura es puguin aprovar totes les lleis que hi ha a tràmit perquè és molt difícil “d’empassar raonablement” tot el volum de textos que es tramiten, a no ser que es vulgui repetir el que a parer seu és “el ridícul” d’haver de modificar lleis quan pràcticament “encara no s'han publicat BOPA” perquè s’hi detecten errors.

L’excap de Govern lamenta la “incertesa total de les negociacions amb la UE” i li preocupa que el Govern acudeixi a les converses “a les palpentes”

De fet, Bartumeu ha lamentat que els actuals governants i la majoria demòcrata que els dóna suport “vulguin legislar a toc de gabinet de comunicació i no de perspectiva programàtica” amb “les males conseqüències” que a parer seu això té. El president d’SDP també ha dibuixat breument un panorama global força decebedor amb una caiguda important de les importacions i una “incertesa total sobre les negociacions amb la Unió Europea”.

Sobre aquest darrer aspecte, Bartumeu ha afirmat que el Govern “està fent tot el que pot perquè el resultat del referèndum sigui negatiu”. El polític progressista ha lamentat la manca d’informació que hi ha sobre les converses amb Brussel·les i ha estat crític amb el fet que l’executiu demani als partits el seu suport per tirar endavant l’acord i fer-lo passar entre la ciutadania però, en canvi, no faciliti documentació sobre allò que s’està treballant. “Segurament ells també van a les palpentes, però a les negociacions, i això és el que em preocupa.”

Comentaris

Trending