Podem Andorra assumeix el repte de promoure una acampada a la Plaça del Poble en contra de l’increment del preu dels lloguers

La formació política canalitza una demanda sorgida de les xarxes socials i està pendent de fixar el dia exacte, que hauria de ser del mes vinent, per dur a terme una reivindicació durant 24 hores

Comentaris

-
-
Podem Andorra canalitzarà la reacció ciutadana apareguda a les xarxes socials en relació al malestar generat per les dificultats per accedir a habitatges de lloguer i preveu dur a terme durant el mes de juny una jornada de protesta en forma d’acampada a la Plaça del Poble d’Andorra la Vella. Usuaris de Facebook van llançar durant el cap de setmana la proposta de fer una acció de les característiques ara anunciades i, fins i tot, van posar sobre la taula un possible eslògan per a la protesta: “Aquí ens voleu, aquí ens teniu”.

Segons una comunicació a la qual ha tingut accés l’Altaveu, Podem Andorra “atenent als moviments socials del nostre país, per tal de canalitzar i donar visibilitat a carències de protecció dels drets fonamentals” ha decidit promoure l’acampada que s’hauria de fer durant el mes de juny, en un dia encara per concretar, “de protesta simbòlica”. La queixa, “cívica i pacífica”, es dirigeix contra “els elevats preus dels lloguers dels habitatges i per la inacció del Govern veient l’article 33 de la Carta Magna que diu que ‘Els poders públics han de promoure les condicions necessàries per fer efectiu el dret de tothom a gaudir d'un habitatge digne’”

Podem Andorra promourà l’acampada de 24 hores per, “senzillament, de manera cívica, pacífica i ordenada, fer visible públicament la problemàtica social esmentada”. Alhora es deixa clar que “s’ha acordat amb les diferents entitats col·laboradores, com no pot ser d’altra manera, que en tot moment es vetllarà per l’ordre públic, pel mobiliari urbà, per la higiene, i per la bona convivència ciutadana durant l’acte”.

La iniciativa que va partir de les xarxes socials també lamentava que els salaris no evolucionen en consonància, per exemple, als lloguers. I proposaven fins i tot una jornada de vaga. Però els participants en el debat que es va suscitar a Facebook van demanar que es deslligués un debat de l’altre i que se centressin els esforços, en primer lloc, en denunciar l’abús d’alguns increments dels arrendaments. Molts dels usuaris de la xarxa social esmentada van mostrar el seu suport a participar en una acampada simbòlica però reivindicativa.

 

Etiquetes

Rètol anunciant pisos de lloguer en un edifici d'Escaldes.

Relacionat

Proposen una acampada a la Plaça del Poble o a l’entorn del Consell per denunciar els preus abusius dels lloguers

Comentaris (1)

Trending