Administració

La detinguda de la CASS es quedava diners de sancions i en 'feia desaparèixer' els expedients

La policia va detenir dimecres un càrrec de l'àrea de control administratiu i inspecció de la parapública a qui feia un temps se li seguia el seu comportament 'anòmal'

Toni Solanelles

La policia ha detingut les darreres hores un càrrec intermedi de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) acusada d'apropiar-se diners que correspondrien a la parapública i que serien producte, entre altres, del pagament de sancions o de la regularització d’anomalies, entre altres coses. La investigació, instada per una denúncia de la pròpia Seguretat Social, apuntaria que l'arrestada, quan cobrava en metàl·lic les quantitats que figuraven en els expedients d'inspecció, se n'apropiava i feia desaparèixer els dossiers.

La investigació continua oberta i encara hi ha tot de detalls per concretar, encara que la pròpia parapública hauria pogut facilitar elements clau. Agents de la policia haurien estat encara aquest dijous a la seu de la CASS tot revisant el despatx i pertinences que la detinguda tindria a la seva disposició o utilitzava. La detenció, segons diverses fonts, es va produir aquest dimecres. L'arrestada ha estat com a mínim la major part del dia en dependències policials i les fonts consultades no han pogut determinar si la dona, que portava mitja vida a la institució i ja feia una bona colla d'anys que havia assumit càrrecs de responsabilitat, hauria passat a disposició judicial. El més probable és que ho faci durant aquest divendres.

L'ens públic ha assegurat en un comunicat que l'actuació judicial i policial és conseqüència dels seus controls i una denúncia seva

Les fonts consultades han indicat que ja faria un temps que s’estava fent un seguiment de la treballadora de la parapública, inserida sota la direcció de finances i administració. Fa un temps, segons les fonts, que s’haurien detectat algunes ‘maniobres’ poc adients que van fer aixecar sospites. De fet, i arran de la informació avançada per l'Altaveu, la CASS ha emès un comunicat advertint que la investigació activada és el resultat d'una denúncia formulada per la mateixa parapública. Així, "en seguiment dels controls pertinents, s’ha pogut constatar la comissió d’irregularitats comptables i suposadament imputables a un treballador de la CASS"L’arrestada seria cap d’una unitat o àrea i, per tant, tenia marge per fer i desfer.

Les fonts consultades han indicat que la dona, molt ben col·locada tant l'organigrama com, en conseqüència, en la graella salarial, s’hauria presumptament quedat diners que els subjectes obligats abonaven en metàl·lic per saldar eventuals deutes, sancions o regularitzacions relatives al control administratiu i les inspeccions que du a terme habitualment el departament que condueix l'arrestada, i sobre el qual tenia total ascendència. Així, segons les fonts, li hauria estat relativament senzill 'fer desaparèixer' aquells expedients que li convenia atès que s'apropiava, sempre suposadament, del muntant econòmic que en resultava si aquest era lliurat en líquid. La investigació ha d'establir exactament el 'modus operandi' emprat per la sospitosa així com el temps que hauria estat usant-lo i la quantitat que hauria suposadament defraudat.

La presumpta apropiació indeguda protagonitzada per la detinguda s’emmarcaria en un agreujament producte del fet de gestionar diner públic, tenir responsabilitats sobre ell i ser un càrrec d’un ens administratiu, amb la qual cosa, a nivell penal, l’arrestada s’equipara a funcionària. A la detinguda se li poden atribuir comportaments que, presumptament, entroncarien amb l’administració deslleial de patrimoni públic, al malbaratament de cabals públics. L’arrestada hauria de passar a disposició judicial les properes hores. La implicada s’enfronta a penes d’inhabilitació per al càrrec que ocupa -podria arribar a perdre la feina- o fins i tot a presó. A més, la CASS ha anunciat que estarà a l'aguait del resultat de la investigació i "instarà les accions escaients en reclamació dels seu perjudici, si s’escau".

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Les bons
6.

Espero que sigui una acomiadament fulminant...com a mínim..per netejar la imatge de la CASS.

  • 3
  • 0
Yolanda
5.

Perquè no heu publicat la meva publicació??? Això es encara un país de dretes??? No hi ha llibertat d'expressió??? VERGONYA!!!!!!!!!!!!

  • 2
  • 1
Carme
Amb el salari que debia guanyar (la CASS paga salaris desorbitats als treballadors més antics), encara havia de robar?
En resposta a Carme
Yolanda
4.
Mare de Déu!!!! quina falta li feia robar amb el sou i posició què segons postulava...... si us plau, escolteu les persones què demanen ajudes socials què hi ha sempre algún que abusa, però hi han persones com jo què no tinc feina què el banc s’ha quedat el pis i no hi havia prou m’han tret la custòdia dels meus fills xq no tinc treball i pis. La meva pregunta es, això es lícit?? normal?? siguent una bona mare?? Perquè serveixen el departament de Socials?? Un any insoportable!!!! Una societat corrupta que dona suport a funcionaris i persones què es guanyen molt bé la vida!!!!! A famílies carregades de diners que li paguen el bus escolar, menjador etc..... el 100 de la CASS.... vergonya i MOLTA DIGNITAT MINISTRE ESPOT, perquè a on vol que marxi aquest es el meu país i el país dels meus fills!!!!! Només son dignes les persones que segons vostè marxen al seu país d’origen perquè aqui no tenen futur quant s’han deixat la pell i la salut durant 30 o més anys, aquest es el seu concepte de DIGNITAT???????????? VERGONYA SENTO I MOLTA IMPOTÈNCIA PERQUÈ SE QUE M’HO FAREU PAGAR.....
  • 4
  • 0
Roser
3.

perquè volen saber el nom d'aquesta persona, si segurament es sabra, i com a Andorra no deu prevaler el dret a la intimitat de les persones, tranquils que sabrem fins al nom dels pares, que no tenen culpa del que els seus fills facin. Segur que van intentar educar-los bé, però ....

  • 2
  • 0
Carme
2.

Amb el salari que debia guanyar (la CASS paga salaris desorbitats als treballadors més antics), encara havia de robar?

  • 14
  • 0

Comenta aquest article