Més seguretat privada i menys aldarulls al Pas

Que els operadors turístics i els organitzadors de festes nocturnes durant l’hivern a la vila encampadana hagin contractat per primer cop vigilància ha dut a l’obvi resultat de reduir problemes

Comentaris

Un moment de la reunió de la Taula transversal de l\'oci nocturn del Pas de la Casa.
Un moment de la reunió de la Taula transversal de l\'oci nocturn del Pas de la Casa.
L’equació sembla òbvia: s’hi destines més recursos fer reforçar la seguretat el més possible és que es redueixin el nombre d’ensurts. D’aldarulls. Aquest és el cas del Pas de la Casa i aquest hivern que costa deixar enrere. Els operadors turístics i les empreses hoteleres i d’oci de la vila encampadana han recorregut a més seguretat privada i hi ha hagut menys problemes. Fins i tot tant la policia com els agents de circulació han hagut de fer menys intervencions.

La Taula transversal de l’oci nocturn integrada per diversos departaments tant estatals com comunals així com professionals i empresaris del Pas han fet aquest dilluns un balanç positiu del funcionament de les mesures aplicades, com per exemple reforçar el paper dels agents cívics, una mena de guies que s’introdueixen als grans grups de turistes per mirar de fer-los conèixer una mica més la realitat d’on i d’on es troben i amb conscienciació miren de combatre moments de descontrol.

La Taula transversal de l’oci nocturn de la localitat constata els bons resultats i espera que mesures com la futura llei de seguretat pública encara rebaixin més la problemàtica 

La contractació de seguretat privada per a les principals festes i concentracions hagudes durant l’hivern ha estat la clau de volta de tot plegat. És a dir, més inversió en prevenció, control i seguretat ha acabat suposant una disminució considerable de problemes, tal i com han reconegut tant el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, com els ministres d’Interior, Xavier Espot, i Turisme, Francesc Camp. Aquest darrer ha remarcat, justament, el fet que per primera vegada s’hagi recorregut a la vigilància privada.

Espot ha aprofitat la trobada per exposar algunes de les característiques del projecte de llei de seguretat pública, que el titular d’Interior també espera que esdevingui una mesura dissuasiva i contribueixi a reduir més encara els incidents -com per exemple el consum d’alcohol- a la via pública. El responsable d’Interior ha recordat l’increment de les multes, per exemple, per fer soroll al carrer o el fet que els locals s’arrisquin, fins i tot, a ser tancats s’hi incompleixen la normativa en matèria d’aforament o servir begudes alcohòliques fora dels horaris establerts.

Finalment, també s’ha posat en relleu el fet que s’ha pogut determinar més clarament que mai quines són les èpoques més complicades de l’hivern, i que es concentren, especialment, entre finals de gener i principi de febrer quan en diversos països se celebren setmanes blanques escolars i centenars de joves d’arreu es concentren al Pas per gaudir de l’esquí i de la festa nocturna. La situació ja s’ha acotat una mica, però s’estudien mesures per delimitar encara més la problemàtica i reduir-la més encara.

Comentaris

Trending