Circular sense el rebut de l’assegurança, principal causa de sanció als motoristes

La policia tanca una campanya de seguiment de motocicletes multant un 14% dels dels conductors controlats, en la majoria d’ocasions per mancances de tipus administratiu

Comentaris

-
-
No portar el rebut de l’assegurança a sobre o no disposar del distintiu de l’ITV en vigència i no respectar la senyalització horitzontal són les tres infraccions o deficiències més comunes que cometen els motociclistes del país. Aquesta conclusió almenys és la que es pot extreure del resultat de la campanya duta a terme per la policia de manera específica sobre les motocicletes. S’han sancionat el 14% dels motoristes que s’han controlat.
Els agents van controlar fins a 576 conductors però només en van sancionar 80 per saltar-se fins a 99 articles del Codi de circulació

Durant poc més de quinze dies -del 21 d’abril al 8 de maig-, el cos de l’ordre ha dut a terme un seguiment de motociclistes en virtut del qual s’han controlat fins a 576 conductors de motos. S’han imposat sancions a vuitanta d’ells per infringir fins a 99 articles diferents del Codi de la circulació. La immensa majoria de les deficiències detectades són de caràcter tècnic o administratiu. Per conducció temerària o avançaments quan no tocaven sols s’han multat, per exemple, tres conductors. Un pel primer concepte i dos pel segon.

Com s’ha esmentat, entre les irregularitats administratives detectades les més repetides són no portar al damunt el justificant de l’assegurança malgrat tenir-lo (30 sancions) o no disposar de l’adhesiu vigent de l’ITV (23). La resta de sancions ja s’han reiterat de manera molt menor, encara que en sis ocasions es va haver de constatar que el vehicle presentava els pneumàtics en mal estat, per exemple. No portar el casc degudament lligat o no dur a sobre el permís de conduir al damunt són altres de les mancances detectades, entre d’altres.

Només en un cas es va enxampar una motocicleta duent a terme una conducció temerària, en canvi es van imposar 24 sancions per no respectar la senyalització horitzontal 

Quant a les imprudències o infraccions durant la conducció, no respectar la senyalització horitzontal és el que més es va donar, com a mínim, durant la campanya. S’han imposat fins a 24 sancions. A més, es van detectar dos avançaments indeguts, un cas de conducció temerària i un altre cas que es va haver de sancionar el fet de no respectar una senyal de prohibició.

Segons la policia, la campanya tenia com a objectiu incidir en el fet que les motos circulin per les vies públiques en bones condicions tècniques i administratives, i detectar els comportaments imprudents dels conductors amb la intenció final d’intentar reduir el nombre d’accidents amb implicació directa de vehicles de dues rodes. Els agents que han participat en la campanya també han incidit, en el moment de controlar els motoristes, en la necessitat de corregit determinades actituds o comportaments indeguts durant la conducció.

Comentaris

Trending