L’AREB decideix traspassar vuitanta comptes més de BPA cap a Vall Banc

L’agència publica la setena resolució d’ençà de la primera, dictada el 21 d’abril del 2016 i després que no es fes cap trasllat des de l’octubre passat

Comentaris

-
-

L’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha autoritzat el passi de 80 comptes més bloquejats des de l’abril del 2016 a Banca Privada d’Andorra (BPA) cap a Vall Banc. És el primer traspàs que es fa des de l’octubre passat i, en conjunt, és el setè que es formalitza després que els responsables de l’agència a partir del treball analític fet pels consultors de PricewaterhouseCoopers (PwC) hagin donat per completat el procés de verificació dels esmentats dipòsits.

El BOPA publica aquest dimecres la resolució per la qual es dóna cobertura legal al traspàs. Els 80 comptes autoritzats a viatjar de BPA a Vall Banc representen 29 milions d’euros. El trasllat ja és efectiu a partir d’avui. Amb la qual cosa això no vol dir que s’hagi realitzat, ben al contrari. És a partir d’aquest dimecres quan els gestors i tècnics encarregats d’aquesta mena d’operacions poden començar a fer els passos pertinents per completar el trasllat. La resolució dóna de marge fins al 30 de juny per finalitzar tota l’operació de ‘bolcatge’ de comptes.

Els nous dipòsits considerats aptes representen 29 milions d’euros; el procés s’inicia ara i es pot allargar, com a màxim, fins el 30 de juny

La resolució imposa l’obligació tant a BPA com a Vall Banc de comunicar la nova situació dels seus clients. I recollint ja allò que han fixat algunes decisions judicials, l’entitat en vies de resolució ha de comunicar als seus clients tant si han estat catalogats com a aptes i són transferits a Vall Banc com si continuen sent no aptes. Alhora, Vall Banc el que haurà de fer és comunicar als seus nous clients que, efectivament, passen a ostentar aquesta situació.

La resolució de l’acord adoptat formalment pel consell d’administració de l’AREB el 4 de maig passat manté una de les decisions més controvertides que també s’han incorporat en algunes de les resolucions de traspassos anteriors: liquidar les posicions fora de balanç dels clients no traspassables de BPA. L’acord s’adopta tenint com a base jurídica la pròpia llei de l’AREB així com, suposadament, “els més alts estàndards en matèria de prevenció del blanqueig de blanqueig de capitals i finançament de terrorisme”.

Comentaris

Trending