Interior

La Batllia activa les primeres diligències per investigar el cas de la suposada agressió sexual per la qual hi ha un bomber denunciat

L’agent del cos d’extinció d’incendis té un expedient obert pel seu comportament inadequat al parc tot i que això no li ha suposat cap suspensió laboral tot i reduir guàrdies

ARXIU
| ARXIU

Altaveu

La Batllia ja instrueix la causa de la presumpta agressió sexual de la qual n’està acusat un bomber. La batlle encarregada de la investigació ja ha acordat la pràctica de diverses diligències que s’han de realitzar els propers dies i que estan encaminades a aclarir els fets. Entre altres, haurà d’escoltar les versions de denunciant i denunciat. L’agent del cos de salvament i extinció d’incendis té obert per part de la direcció un expedient disciplinari que ara per ara no li hauria suposat la suspensió de la feina tot i que de forma pactada sí que hauria reduït el nombre de guàrdies a fer.

La policia ja va trametre fa uns quants dies tot el dossier que va elaborar a partir de la denúncia inicial -interposada el 19 de març passat- i les posteriors ampliacions fetes per la víctima de la suposada agressió que hauria tingut lloc el 12 de març en un domicili d’Aixirivall. L’expedient policial també inclou una declaració del denunciat i, com a mínim, tot un seguit de documentació -el contingut de converses escrites a través de diverses xarxes socials o aplicacions de mòbil, fotografies i algun vídeo que, com a mínim, l’home hauria enviat a la dona- que s’hauria descarregat del mòbil de la denunciant en seu policial.

L’expedient obert al bomber té per ara com a principal rerefons el comportament laboral indegut que suposaria el fet de masturbar-se al parc tot estant de servei. Aquest comportament seria considerat una falta. D’entrada no suposaria un apartament de la feina. Però, a més a més, com que el vídeo que acredita dita masturbació forma part de la causa ara instruïda per la Batllia, tal i com marca la normativa vigent l’expedient administratiu s’hauria aturat per donar preferència a la investigació penal.

La situació del bomber -que segons diverses fonts hauria reduït el nombre de guàrdies a fer (una potestat que se li escau a ell i a qualsevol altre agent dins uns paràmetres degudament estipulats) ara mateix, entre altres coses, per no trobar-se tampoc en la millor situació anímica- podria canviar una vegada s’hagin dut a terme les diligències fixades per als propers dies i la batlle instructora pugui determinar alguna modificació de la situació processal del denunciat.