Propietaris de Meritxell plantegen aixecar acta notarial de l’estat dels edificis per si han de reclamar per danys de les obres

L’incident del ‘guèiser’ que hi va haver enfront del número 54 del cèntric carrer ha fet aixecar diverses alertes i ningú vol fer-se càrrec de desperfectes aliens a una acció pròpia

Comentaris

Punt on hi va haver el trencament de la canonada amb resultats espectacular.
Punt on hi va haver el trencament de la canonada amb resultats espectacular.
Propietaris d’immobles situats a l’avinguda Meritxell s’estan plantejant fer aixecar actes notarials dels seus habitatges i locals per tal de poder comparar l’estat dels mateixos amb el que presentin d’aquí un temps arran de les obres que s’estan fent al cèntric vial. El darrer incident ocorregut dilluns ha alertat alguns dels veïns de la zona. És el segon trencament de canonada que hi ha pràcticament al mateix punt.

Segons que han assegurat fonts veïnals, malgrat que l’objectiu és que no passi res, el fet de veure la repercussió inicial que ha tingut el rebentament ocorregut davant el número 54 de l’avinguda, i la por que el subsòl s’hagi remogut i això, amb el temps, tingui conseqüències en els habitatges, ha portat alguns propietaris a sondejar -i fins i tot ja encarregar en algun cas- actes notarials per tal de reflectir la realitat actual i poder-la contrastar amb una eventual situació canviant de futur en el marc de les demandes que es puguin interposar pels perjudicis que puguin arribar a causar els treballs. Els veïns no volen haver d’assumir el cost d’uns possibles desperfectes de causació aliena a la seva pròpia acció.

Els locals situats a les plantes baixes més properes a la zona on hi va haver l’espectacular guèiser, i especialment l’establiment que hi ha just al número 54, però també alguns soterranis, es van veure afectats per l’aigua. Exactament per les inundacions que van causar. Diverses fonts comunals han tret ferro a l’afer, han considerat que són incidències que poden ocórrer davant d’obres de la magnitud de la remodelació de l’avinguda i han remarcat que es va tractar més d’un fet espectacular més que no pas danyós. No obstant, fins i tot FEDA va haver de canviar comptadors elèctrics perquè l’aigua va entrar-hi dins, malmetent els equips i suposant un perill real. 

 

És clar que una intervenció urbanística d’aquesta mena aixeca una clara divisió d’opinions. Hi ha molts botiguers que comencen a estar farts de l’afectació que estan causant les obres i que han vist minvar els volums de negoci molt més del que pensaven. Altres es fan totalment seu l’eslògan ‘patrocinat’ pel comú de la paciència i consideren que si bé ara hi poden anar un temps malament, a la llarga tindran un retorn positiu.

La disposició de les zones per a vianants, especialment al tram entre la Rotonda i el carrer de la Unió, esdevé un veritable perill: és habitual veure que persones circulin a tocar de les màquines

El que ningú no dubta és sobre l’afectació en la mobilitat que està tenint. Ja es preveia. Ja es va avisar, fins i tot. Però diverses fonts consultades expertes en qüestions de seguretat han alertat de diversos perills. Transitar per l’avinguda, a peu, ja no cal que sigui en cotxe, està esdevenint un veritable jeroglífic. Un trencaclosques. I el més rocambolesc de tot, i perillós, és que els vianants poden acabar caminant a tocar de maquinària en ple funcionament, amb el risc que qualsevol moviment imprevist suposi. Sense tenir en compte la contaminació acústica o de fums que suposa.

Més encara, la situació que presenta l’avinguda especialment en el tram que va de la Rotonda fins al carrer de la Unió és d’un engabiament pràcticament absolut. Davant aquesta situació, les preguntes són senzilles de fer. Imaginin-se que hi ha un incendi en algun habitatge de l’avinguda. Que tingui accés només per l’avinguda. Es fa difícil de veure com hi podrien arribar els bombers. Si amb prou feina hi passen els vianants, els equips d’emergència es impossible que hi puguin transitar.

Etiquetes

Comentaris

Trending