L'església d'Escaldes acollirà diumenge a les 11 del matí el funeral per Samuel Prada

El fèretre amb les restes del jove resident està previst que arribin aquest dimarts al Principat després d'haver fet escala a Barcelona

Comentaris

-
-
La missa de Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany acollirà aquest diumenge a les 11 del matí la missa exequial en memòria de Samuel Prada León, el resident gallec de 24 anys que va morir el 10 de febrer al nord de Síria combatent en primera línia de foc els radicals jihadistes. Tal com ha avançat l'Altaveu, el fèretre amb les restes del milicià va arribar el cap de setmana a Barcelona. Després de fer els darrers tràmits administratius a l'aeroport del Prat, està previst que aquest dimarts arribi definitivament al Principat. Una vegada celebrada la missa funeral, el cadàver del jove serà incinerat.

El fèretre va arribar aquest diumenge a l’aeroport del Prat després d’un llarg periple que es va iniciar fa un mes quan els kurds, amb els quals lluitava, van acomiadar com un heroi el jove gallec, de 24 anys. Aprofitant una escletxa de calma en el marc dels combats, el fèretre de Prada -i la d’altres milicians morts- va poder sortir del nord de Síria, on es lliuraven els principals conflictes, i es va conduir a la ciutat Iraquiana d’Erbil, on ja va quedar a mans de les autoritats espanyoles.

El noi, de 24 anys, va morir el 10 de febrer després de lluitar amb l’exèrcit kurd contra les forces jihadistes durant més de mig any

Ara, el cadàver estaria en un dipòsit depenent de les instal·lacions aeroportuàries barcelonines. Calia fer tràmits burocràtics més però aquest dimarts ja serà possible anar a recollir el fèretre a Barcelona i traslladar-lo fins a Andorra perquè pugui rebre un penúltim homenatge. El darrer serà a la terra que el va veure néixer. El 24 de febrer l’església escaldenca de Sant Pere ja va acollir una missa en la seva memòria. En aquella ocasió la van organitzar els seus amics amb el suport de representants de l’exèrcit kurd. Ara serà aquest diumenge que es farà formalment el funeral.

Un cop incinerades les restes, està previst que la mare del finat, amb el qual va venir a viure Samuel Prada quan tot just tenia sis anys, es traslladi a la població ourensana d'on és originària la família per tal que familiars i amics li puguin donar, també, un últim adéu. De fet, Prada se sentia molt gallec.Fins al punt que va lluitar fins a la seva mort amb la denominació de ‘Baran Galícia’. Samuel Prada es va traslladar cap a Síria el 23 de juliol passat. Va estar combatent, especialment els darrers mesos, a la conflicte regió d'Afrín, d'on l'exèrcit turc pretén expulsar els milicians kurds perquè els considera un perill per a la seva seguretat.

En una de les operacions més sagnants dels darrers temps a la zona, denominada 'Branca d'Olivera', un míssil llançat per l'aviació turca va enxampar molt de ple el jove resident. Això va succeir el 10 de febrer. Una setmana després membres de l'exèrcit kurd es van traslladar a Andorra per comunicar la malaurada notícia a la mare del noi. I a partir de llavors es va iniciar tot una bateria d'accions i gestions per tal de poder repatriar el cos i poder-se'n acomiadar.

-

Relacionat

Els kurds acomiaden Samuel Prada com un heroi i deixen el fèretre en mans de les autoritats espanyoles
La corona de flors amb la foto de \'Samu\' Pradas que presidia l\'altar durant la missa oficiada per mossèn Jaume Soy.

Relacionat

“No hi ha res més generós que entregar la vida per un poble oprimit”
-

Relacionat

El jove resident mort a Síria tenia previst tornar a Andorra el 23 de gener però els bombardejos li ho van impedir
Tres imatges del jove. A l\'esquerra, fa uns anys en la imatge que més es pot recordar d\'ell al Principat.

Relacionat

En Samu, el noi de gran cor i obsessió per ser soldat
-

Relacionat

Un resident gallec de 24 anys mor a Síria combatent amb les milícies kurdes contra l’Estat islàmic

Comentaris

Trending