El promotor de Principadel ‘mira’ als jutjats de Tahití mentre intenta reprendre el projecte de Santa Coloma

Lao demanda l’autoritat polinèsia de l’habitatge per un suposat incompliment de contracte pel qual li reclama 15 milions d’euros per una proposta que va fer figa just abans que aterrés a Andorra

Comentaris

-
-
El promotor del complex de pàdel de Santa Coloma -Principadel- mira de desencallar el projecte, aturat des de fa mesos malgrat que va poder acollir el World Padel Tour amb unes instal·lacions mig provisionals, mentre mira als tribunals del seu Tahití originari. Com a cap visible de la societat tahitiana SCI Toofa, Miguel Lao, ha interposat una demanda milionària contra l’autoritat polinèsia de l’habitatge. Considera que va ser víctima d’una ‘traició política’ que va engegar a rodar un projecte que tenia suposadament embastat a la zona costanera sud de Tahití. 

Lao, la irrupció del qual al Principat no ha estat tampoc mai massa clara, ha estat un temps deslligat del projecte del pàdel colomenc. Les dificultats econòmiques -i algunes resolucions judicials- han amenaçat durant temps la continuïtat d’una proposta que, en qualsevol cas, ha quedat molt lluny dels anuncis públics que s’havien fet -per exemple, esdevenir un recinte de nivell que acollís un programa musical de luxe que hauria d’haver viscut ja una primera temporada de la qual mai més res no se n’ha sabut- i que ara sembla que es podria reprendre.

L’empresari tahitià assegura que hauria trobat nous inversors per continuar la construcció del complex esportiu colomenc aturat pels deutes i les resolucions judicials contràries

Fonts coneixedores del projecte, han assegurat que Lao hauria trobat nous inversors que li permetrien continuar amb la idea del Principadel. El recinte, amb les instal·lacions construïdes fins ara, ha anat oferint els seus serveis. Però l’empresari hauria mig abandonat la proposta per l’elevat deute que el perseguia. De fet, hauria intentat buscar alguna solució per liquidar allò que devia, almenys, a petits proveïdors. No és clar, però, fins on ha arribat el compromís de Lao.

I és que l’empresari tahitià s’ha centrat els darrers temps, també, a armar una demanda milionària per intentar ‘rascar’ alguna cosa en relació als danys i perjudicis que li hauria causat el fet de no poder tirar endavant un projecte d’habitatges socials que volia dur a terme a la població costanera tahitiana de Papeari. Lao no s’hi ha posat pas per poc. Ha demandat l’Oficina Polinèsia de l’Habitatge (OPH), l’autoritat en matèria d’habitatge de la zona, per incompliment de contracte. Reclama aquesta empresa pública 1.800 milions de francs polinesis. Traduït en euros, poc més de 15 milions que li anirien de meravella per poder completar amb escreix el projecte de pàdel de Santa Coloma. La decisió judicial s’espera per a finals de maig.

Lao ha recorregut a un prestigiós advocat francès perquè defensi els seus interessos, o els interessos, formalment, de SCI Toofa, que és la societat que tenia intenció de promoure 157 habitatges socials a Papeari en un projecte valorat en 4.500 milions de francs polinesis, és a dir, gairebé 38 milions d’euros. El mediàtic advocat Francis Szpiner és qui defensa els interessos de Lao en aquest plet contra una institució pública vinculada, en certa manera, amb Bercy, és a dir, amb el ministeri de Finances francès.

La societat promotora dels habitatges que mai no van veure la llum -Lao aterra a Andorra just quan aquell projecte acaba de fer figa-, va firmar un contracte amb diverses empreses institucions i empreses per fer més digerible el projecte. Un d’aquests partners era l’OPH. L’autoritat pública primer va fer costat a la proposta de Lao, que es va començar a gestar amb la compra de terrenys el 2007, i després es va retirar. Entén l’empresari tahitià vinculat al Principat que es tracta d’una decisió política injustificada i, per tant, d’un incompliment de contracte pel qual l’OPH ha de respondre pels perjudicis causats amb la seva retirada.

Mentrestant, els advocats de l’OPH designats per Bercy mantenen que l’operadora pública va fer tot el possible perquè el projecte pogués tirar endavant, fins que van veure que la proposta era del tot inviable i no tenia cap raó de ser. Entre altres coses, segons s’hauria posat de relleu en una vista judicial recentment celebrada, hauria quedat clar que a la zona triada per dur a terme el projecte immobiliari no hi havia necessitat. La proposta se sustentava, entre altres coses, en fer demandes prèvies sobre plànol, fent un símil amb pràctiques més properes. Mentre es projectaven 157 habitatges, només es van rebre 14 demandes. I d’aquí, entre altres coses, que l’OPH es fes enrere.

Miguel Lao, doncs, està molt pendent de què decideixen els tribunals de Papeete, la capital tahitiana. Alhora, estaria intentant desencallar, no sense dificultats, el projecte del Principadel. Fonts coneixedores d’aquest han remarcat que les dificultats derivades dels conflictes legals que hi ha entre alguns dels titulars dels terrenys sobre els quals es basteixen les instal·lacions del complexe esportiu es mantenen. De fet, segons les fonts, Lao no hauria encara firmat el contracte que hauria de firmar amb casa Miquel Dolsa després que perdés el plet que hi havia sobre la taula perquè sols va arribar a acords amb les hereves de la propietat sense tenir en compte l’usufructuària. Alhora, Principadel hauria de tornar a construir allò que va enderrocar en la zona més propera al CT Santa Coloma: això és el restaurant ‘El Bolet’ i els bungalous que hi havia.

Etiquetes

Principadel negocia per mirar de resoldre la pugna legal amb els titulars d’un dels terrenys on s’alça el complex de pàdel

Relacionat

Principadel negocia per mirar de resoldre la pugna legal amb els titulars d’un dels terrenys on s’alça el complex de pàdel
Principadel assegura ara que acollirà el World Padel Tour… però amb les instal·lacions sense acabar

Relacionat

Principadel assegura ara que acollirà el World Padel Tour… però amb les instal·lacions sense acabar
Principadel mira de negociar sense sort una solució als problemes legals amb casa Miquel Dolsa

Relacionat

Principadel mira de negociar sense sort una solució als problemes legals amb casa Miquel Dolsa

Relacionat

La Justícia atura de forma urgent obres al complex de pàdel de Santa Coloma
Un conflicte successori sobre el terreny complica més encara el futur del complex de pàdel de Santa Coloma

Relacionat

Un conflicte successori sobre el terreny complica més encara el futur del complex de pàdel de Santa Coloma
Una altra iniciativa referent en entredit: el World Padel Tour de Principadel està en l\'aire

Relacionat

Una altra iniciativa referent en entredit: el World Padel Tour de Principadel està en l'aire

Comentaris

Trending