La Batllia admet estudiar si hi va haver anomalies en l’adjudicació del concurs de la bici elèctrica

La secció administrativa de la primera instància judicial del país accepta a tràmit la demanda presentada per Etna Serveis contra la concessió decidida pel Govern a favor de Montre

Comentaris

-
-
La secció administrativa de la Batllia ha admès a tràmit la demanda presentada per Etna Serveis contra l’adjudicació del projecte de bicicleta elèctrica. La societat demandant és una de les dues que es va presentar al concurs. L’empresa considera que la mesa de contractació no va ‘calcular’ adequadament els paràmetres que calia tenir en compte. L’adjudicatària va resultar ser Montre, la societat impulsada per les mateixes persones que al seu dia ja van promoure el projecte pilot Pedaland.

L’admissió a tràmit és, en principi, un pas merament formal. El batlle, en aquest cas Xavier Colom, confirma que des del punt de vista processal i de forma la demanda compleix els requisits i, a partir d’ara, comença a fer les indagacions necessàries abans de prendre una decisió. El demandant no entra en aquest cas a fer cap referència a la denúncia formalitzada al seu dia pel conseller general liberal Jordi Gallardo en el sentit que la fórmula bastida per l’administració era il·legal. Si això fos així, el concurs s’anul·laria en la seva integritat. El que pretén Etna Serveis és que es declari que era aquesta firma i no Montre la que havia d’haver estat adjudicatària del concurs.

Entre altres coses, l’empresa demandant, per exemple, considera un error puntuar de forma més alta a Montre que a ella quant a experiència en projectes similars a l’ara discutit. La societat presidida per Miquel Àngel Armengol no va ser constituïda formalment fins al 2016, és a dir, dos anys després que finalitzés el projecte pilot de Pedaland i pel qual l’administració dóna el màxim de punts quant a l’experiència a Montre. També retreu la demandant la valoració que s’ha fet en relació amb la persona que dirigiria el projecte. Entén Etna Serveis que el coordinador proposat per ella té molta més experiència que el triat per l’adjudicatària.

Un altre element que faria qüestionar l’adjudicació en favor de Montre és el fet que en l’expedient al qual Etna ha tingut accés arran del recurs administratiu inicialment plantejat, hi figura un document que la concessionària del servei va presentar molt després que s’hagués tancat el termini de presentació d’ofertes. Es tractaria, segons les fonts, d’un correu electrònic pel qual s’evidencia un acord amb Crèdit Andorrà per tal que l’entitat bancària esdevingui patrocinadora del projecte de la bici elèctrica.

Comentaris

Trending