Vall Banc compartirà serveis informàtics amb BancSabadell i MoraBanc

L’entitat hereva de BPA deixa sense efecte la subcontractació amb la basca Ibermàtica i torna al Centre de Serveis Informàtics d’Andorra a la qual el banc en vies de resolució ja havia estat

Comentaris

-
-
Vall Banc torna a casa. Informàticament parlant. La direcció de l’entitat hereva de Banca Privada d’Andorra (BPA) hauria comunicat aquest matí de dilluns que es deixa sense efecte la subcontractació del servei informàtic amb la firma d’origen basc Ibermàtica i que es retorna al Centre de Serveis Informàtics d’Andorra (CSIA). BPA ja havia estat al CSIA juntament amb BancSabadell i MoraBanc, amb qui torna ara Vall Banc.

Diverses fonts han assegurat que el reingrés de l’entitat dependent actualment del fons voltor americà JC Flowers a CSIA feia un temps que s’estava negociant i que el retorn no era fàcil. Vall Banc mai no ha desplegat el sistema que BPA pretenia implantar i que com a mínim en part ja tenia adquirit quan va ser intervinguda. El banc amb seu a l’illa formada per l’avinguda Carlemany  i els carrers de la Unió i Sant Antoni d’Escaldes i ara en vies de resolució sempre havia estat tècnicament força avançada. I, justament, el fet de voler anar més enllà que les dues altres entitats i allunyar-se de la base informàtica que compartien va fer apostar per un nou prestador de serveis.

Malgrat que la firma liderada pels Mora i els Aristot podria estar interessada en línies de negoci ara comandades per JC Flowers, fonts del sector neguen que l’operació respongui a aquest fet 

Vall Banc no ha seguit els passos i l’evolució que pretenia dur a terme la seva antecessora i, suposadament per una qüestió de practicitat i reducció de despeses, hauria retornat al CSIA. Fonts consultades han descartat que “pel moment” l’operació respongui a altres elements. I és que no es pot oblidar que MoraBanc ja va comprar una de les línies de negoci -les assegurances- de Vall Banc i hauria analitzat, o estaria fent-ho, l’adquisició d’alguna altra divisió empresarial que no interessa a JC Flowers.

Comentaris

Trending