El foc real va existir; la pràctica antiavalots a la Comella, també

Amb un reduït nombre de figurants, els aspirants a agent de policia van dur a terme l’entrenament en què havien de fer front a una suposada manifestació violenta

Comentaris

-
-
El foc real va existir. Però els manifestants ficticis eren més aviat pocs. Els aspirants a policia que estan en la recta final de la seva formació van dur a terme finalment dissabte a la nit la seva pràctica antiavalots. Pocs detalls n’han transcendit davant la polèmica generada pel fet que algun dels agents en pràctiques anés més enllà del que se suposa que pertocava i demanés la col·laboració com a voluntaris a amics i coneguts perquè, equipats com podien anar fins a les dents, s’ho passarien d’allò més bé. Una nit de dissabte diferent.

Diverses fonts han assegurat que aquestes peticions via aplicacions de mòbil o xarxes socials haurien estat formulades a títol individual i que la pretensió mai no hauria estat obrir la pràctica a persones civils. De fet, segons algunes de les fonts consultades, l’activitat de dissabte a la nit s’hauria dut a terme sempre en presència de no civils. És a dir, els suposats manifestants haurien hagut de ser membres del cos que volguessin contribuir com a figurants a la formació dels seus futurs companys.

L’activitat va aixecar incredulitat i estupefacció perquè algun dels participants, suposadament pel seu compte, hauria obert la convocatòria a ‘tots els públics’

La convocatòria era a les 7 de la tarda a l’alberg de la Comella, que ha estat des del primer dia l’epicentre formatiu de l’actual promoció policial en pràctiques, i l’activitat es va desenvolupar en un terreny de la mateixa zona que els propis practicants havien preparat per a l’ocasió, amb punts on encendre foc per simular com a més real l’entrenament. Segons es desprèn de les imatges annexades, de figurants n’hi havia més aviat pocs.

Més enllà de les crides fetes per alguns dels aspirants d’agent, en les quals es deixava clar que als voluntaris se’ls faria signar una diligència per la qual el cos de l’ordre no es feia responsable de res en cas que hi hagués alguna lesió, de manera formal sí que es va fer arribar la convocatòria, per exemple, al departament de bombers. En aquest cas, segons les fonts, en tracta-se de persones no civils els invitats ja no seria tan estrany.

La convocatòria inicial que es va fer arribar al cos de salvament i extinció d’incendis era del tenor literal següent: “Us comuniquem que el dia 7 d'abril, la Unitat de Formació del Servei de Policia, realitzarà un simulacre de manifestació, cap al vespre, l'hora i el lloc encara estan per determinar. Tindrem més informació més endavant. Preguem a tot ell personal de Dpeis que estigui interessat en participar com a figurant, que ens ho comuniqui via Lotus a "Cap de Formació”."



Aquells que pretenen abandonar han de pagar la despesa causada

Sense tenir absolutament res a veure amb aquesta darrera pràctica antiavalots, diverses fonts han assegurat que més d’un i de dos integrants d’aquesta darrera promoció, la més gran de la història del cos, amb 33 aspirants que estan fent les formacions corresponents, haurien mirat de retirar-se. Però s’han topat amb una muralla que, suposadament no preveien malgrat que seria una exigència del concurs: qui abandona el cos abans no transcorreguts dos anys de l’inici de les pràctiques han de córrer amb les despeses generades. Segons les fonts, a aquells aspirants que haurien mirat de fer marxa enrere se’ls hauria sol·licitat un muntant de 22.000 euros. Aquests diners correspondrien, segons algunes fonts, a la formació rebuda i al material (uniformes, per exemple) que se’ls ha lliurat durant el temps que porten en pràctiques.



 

Etiquetes

Comentaris

Trending