El nou director del servei de circulació d’Escaldes farà reunions individuals per avaluar el clima laboral

Robert Barbosa es posa al capdavant del departament oferint diàleg i assegurant que arriba -ho fa fins a final del mandat comunal- “per sumar”

Comentaris

-
-
El nou director del servei de circulació del comú d’Escaldes, Robert Barbosa, mantindrà entrevistes individuals amb tots els components del departament per tal d’avaluar el clima laboral i intentar reorganitzar el servei per tal d’evitar la confrontació actual entre els dos principals responsables jeràrquics i una part important de l’escala bàsica, que ha acabat derivant en una querella dels segons contra els primers. El nou màxim responsable del servei, doncs, es trobarà amb prop del mig centenar de persones que integren el cos.

Barbosa ha agafat les regnes del servei des d’aquest dimarts i aquest dimecres ha estat presentat formalment als integrants del departament. Segons fonts assistents a les trobades que s’han programat -una pel matí i una altra per la tarda-, el nou director del servei s’ha mostrat “obert al diàleg” i ha assegurat que arriba “per sumar”. En principi, Barbosa, que era el segon responsable d’un equip privat d’un servei de salvament i extinció d’incendis d’un dels grans centres comercials del país, arriba al comú d’Escaldes avalat pel cònsol menor, Marc Calvet. La seva tasca ha de ser la d’assessorar la cap de servei, Bàrbara Escudero, i avaluar l’estat de la qüestió. La seva relació laboral amb la corporació escaldenca no hauria d’anar més enllà del final del present mandat, el 31 de desembre del 2019.

Els cònsols han presidit dues reunions per presentar el nou càrrec i Trini Marín, responsable política directa del servei, ha evidenciat el seu malestar per la querella

La presentació del nou comandament, que evidentment no pot anar uniformat i tan sols pot ‘patrullar’ amb una autorització i unes credencials especials -i no es descarta pas que pugui sortir a peu de carrer en algunes ocasions per tenir un coneixement de causa més aprofundit-, s’ha fet en dues reunions diferents organitzades en funció dels torns laborals. Els cònsols, amb Trini Marín al capdavant com a responsable política directe del servei, i l’esmentada Escudero més l’oficial Carles Martí han estat presents a les trobades (en la cita de la tarda s’hauria excusat Calvet, que estava complint amb altres obligacions derivades del càrrec).

Segons les fonts consultades, Marín hauria evidenciat el malestar que li està comportant tota la situació que es viu al servei de circulació. Especialment des de la interposició de la querella criminal contra els dos principals comandaments fins ara per amenaces i coaccions. La cònsol major, com ja es va dir al seu moment, hauria reiterat davant els agents que la majoria demòcrata, més encara després d’haver-ho parlat amb l’oposició, estava treballant per reorganitzar el departament. I que l’acció judicial hauria accelerat les coses. No obstant això, ha lamentat que s’hagi hagut de recórrer als tribunals i no s’hagi, a parer seu, buscat una solució abans atès que, segons asseguren les fonts, Marín hauria dit que les portes del seu despatx estaven obertes per escoltar qualsevol queixa. 

Les trobades s’han desenvolupat amb total normalitat però s’hi hauria fet palesa, també, la divisió existent; la tramitació de l’acció judicial va endavant sense canvis

Les dues reunions s’haurien desenvolupat amb normalitat. Amb els integrants del servei amatents al que s’explicava. Sense incidències. Però s’hauria evidenciat, especialment en el torn de tarda, la divisió existent. Possiblement, segons els consultats, perquè durant la trobada mantinguda aquesta tarda hi havia presents més querellants. La querella, ja acceptada a tràmit, la van interposar tretze agents de l’escala bàsica més una catorzena que ha endegat un altre tipus d’acció encara que també dóna suport a la reclamació penal col·lectiva. En la reunió de la tarda hi haurien assistit, com a oients, diversos familiars de l’oficial querellat, que també són integrants del servei, la qual cosa enrareix més el clima laboral i accentua la divisió.

Les diverses fonts consultades han assegurat que l’arribada d’un nou director al departament -malgrat que la majoria demòcrata comunal assegura que manté tota la confiança en la cap de servei i l’oficial querellats- no suposa res a nivell de la tramitació de la querella. “Tot continua endavant”, han assegurat les fonts, que han lamentat que “hi ha divisió més que mai” i per això també és evident que més que mai es deixarà fer la Justícia perquè determini si hi ha responsabilitat penal dels dos comandaments i, si hi fos, fins a quin nivell.

-

Relacionat

Un ‘bomber privat’ per apagar el foc al servei de circulació d’Escaldes
-

Relacionat

El comú d’Escaldes assegura haver obert una ‘investigació’ interna per intentar aclarir què passa al servei de circulació
-

Relacionat

Admesa a tràmit la querella de tretze urbans d’Escaldes contra els dos principals comandaments del servei

Comentaris

Trending