Enuig de liberals de Liberals, PS i SDP pel ritme i la feina feta per la ‘comissió BPA’

Els grups de l’oposició lamenten els poc avenços que s’han pogut fer per aclarir les causes del ‘cas BPA’ i troben “decebedor” que el Govern hagi ‘passat’ de l’ens legislatiu tot sovint

Comentaris

-
-
Liberals (Ld’A), socialdemòcrates (PS) i progressistes (SDP) estan d’allò més enutjats amb el ritme de treball i la feina feta per la comissió legislativa especial de vigilància del sistema financer, la ‘comissió BPA’. El malestar de les tres formacions de l’oposició parlamentària, que fan un balanç “decebedor” de la tasca desenvolupada, s’ha fet evident aquest dimecres, una vegada s’ha reprès l’activitat en l’esmentat ens. Els consellers generals liberals, del PS i d’SDP no estan gens contents ni del resultat sobre l’anàlisi del ‘cas BPA’ ni del tracte que els ha ofert el Govern: quan l’executiu ha hagut d’adoptar decisions, ha tirat pel dret sense tenir en compte la feina que s’estava fent en comissió.

Justament, i en relació als treballs de futur, en quinze dies el ministre de Finances, Jordi Cinca, hauria de comparèixer davant la comissió per explicar les intencions del Govern en relació amb la petició d’ingressar al Fons Monetari Internacional (FMI). Aquesta era una de les qüestions que estaven treballant en paral·lel tant el Consell General com el Govern. De fet, l’executiu havia contractat uns assessors concrets i la comissió uns altres. Abans de posar el treballs dels uns i els altres en comú, el Govern ja es va avançar i en una visita de Cinca i la secretària d’Estat de relacions internacionals financeres, Clàudia Cornella, als Estats Units, ja es va fer una mena de pre-sol·licitud d’ingrés a l’FMI.

El ministre de Finances compareixerà en quinze dies davant l’ens per exposar la posició de l’executiu en relació amb l’accés del país a l’FMI, una de les decisions que caldria haver consensuat

Els parlamentaris voldran mirar de treure l’entrellat al tema. I saber exactament en quin punt s’està. Alhora, també, es vol que el Govern aclareixi d’una vegada per sempre i sense dubtes ni dilacions quin cost suposaria a les arques de l’Estat l’accés a dins organisme. I què aportaria formar part de l’FMI, encara que aquesta darrera qüestió ja es tenia més clara atesos els estudis realitzats pels assessors externs. En relació amb la feina, poca, amb la intenció d’aclarir i treure lliçons del denominat ‘cas BPA’, s’hauria d’elevar al plenari un informe resum del treball realitzat. Demòcrates per Andorra (DA), però, hauria sol·licitat que aquest tema no es porti a debat fins a la propera tardor.

La reunió de la comissió d’avui, més enllà d’aclarir que en quinze dies Cinca per exposar el que cregui escaient en relació a l’FMI i la posició de Govern, i de respondre les preguntes que sobre la qüestió li vulguin fer els consellers generals, també ha servit per confirmar o per tornar a situar Josep Pintat com a vicepresident de l’òrgan legislatiu. En tan que president del grup parlamentari liberal, Pintat ja ocupava la vicepresidència rere Ladislau Baró. El trencament liberal, però, feia necessari una renovació del càrrec. Però DA ha proposat que Pintat ocupés la plaça que, de fet, ja ostentava.

Comentaris

Trending