El moviment independentista talla dues hores la N-260, a l'altura de l'antic càmping de la Seu

L'advertència dels mossos d'esquadra als promotors de la iniciativa que si no deposaven la seva actitud intervindrien ha fet dissoldre la mobilització a les 9 del matí

Comentaris

-
-
Una trentena de persones que s’han adherit a la convocatòria ‘per esmorzar’ a la rotonda del Pifarré de la Seu han tallat pràcticament durant dues hores la carretera N-260 a l'altura de la Seu d’Urgell, just davant l’antic càmping Valira, per reclamar l'alliberament dels "presos polítics”. Els concentrats cridaven consignes com "llibertat presos polítics" o "és el teu conseller el que està a la presó". La protesta s'ha iniciat poc després de les 7 del matí i ha acabat just al punt de les 9. Els convocants han assegurat a aquesta darrera hora que es desconvocava l'acció i es donava per finalitzada la reivindicació per a aquest dijous.

La mobilització, convocada pels CDR de l'Alt Urgell, s'ha fet a l'altura del pont que creua el riu Valira, on hi ha un pas de zebra que els manifestants creuen constantment o l'ocupen seient de forma col·lectiva. La protesta s'ha dut a terme de manera pacífica i sense incidents. I ja d'entrada no es preveia que fosuna acció molt llarga ni tampoc que hagi d’afectar la carretera d’accés directa a Andorra, la N-145, malgrat que Mobilitat ha anunciat aquest matí que l’acció sí que tenia repercussió.

El trànsit, interromput poc després de les 7, s'ha fet passar per l'interior de Castellciutat per intentar minimitzar l'acció de suport als presos polítics catalans

El trànsit es desviava tant abans com després d'aquest punt, especialment es fan passar els vehicles per l’interior de Castellciutat. Agents dels mossos d’esquadra miraven de regular la situació per minimitzar l’impacte de la mobilització malgrat que diversos camions i un autocar sense passatgers, com a mínim, han quedat enganxats en el lloc de la manifestació. A un quart de 9 del matí s'ha deixat passar algun vehicle, tot i que la via s'ha mantingut formalment tallada fins a les 9. De fet, els promotors de la iniciativa han decidit finalitzar la mobilització després que els mossos anunciessin que si no deposaven la seva actitud intervindrien. Diverses dotacions antidisturbis de la policia catalana estaven a la Seu apunt per actuar i dissoldre la concentració.

Comentaris

Trending