La fiscalia espanyola sol·licita embargar comptes a Andbank en el marc del ‘cas Pescanova’

L’Audiència nacional investiga la fallida de la multinacional pesquera, que podria ser fraudulenta, i vol aclarir l’origen dels diners que familiars de l’expresident de la companyia tenen a Andorra

Comentaris

-
-
La fiscalia espanyola ha sol·licitat que s’embarguin els comptes que la dona i els fills de qui va ser el president de Pescanova, Manuel Fernández de Sousa, tenen al seu nom a la sucursal d’Andbank a Canillo. En total, Rosario Andrade Detrell i els germans Ignacio i Pablo Fernández Andrade tenen, en diverses divises, 3,46 milions d’euros dipositats en l’esmentada entitat. Tots tres estan investigats per la fallida de la multinacional pesquera, que se sospita que va poder ser fraudulenta. Els diners ja estarien bloquejats però es demana una nova mesura d’embargament per poder estudiar amb detall la procedència dels dipòsits.

Segons que publica ‘Faro de Vigo’, el fiscal de l'Audiència nacional espanyola Juan Pavia ha sol·licitat l'embargament dels comptes, que ascendeixen a 522.045 euros, 262.887 lliures esterlines i 3.266.385 dòlars, segons consta en el document remès a les parts. Al canvi actual el muntant ascendeix a 3.453.000 d'euros. Aquests fons localitzats al Principat són els que van propiciar la imputació dels tres familiars de l'expresident de Pescanova per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública.

Els dipòsits que Rosario Andrade i els germans Ignacio i Pablo Fernández tenen a la sucursal de Canillo, amb 3,46 milions d’euros en total, ja estan bloquejats, però ara se’n vol analitzar la procedència

Diferents parts personades com a acusació particular en la causa que investiga la fallida de la multinacional pesquera van presentar recurs de reforma (un tràmit que preveu la legislació processal espanyola) contra la decisió del jutge José de la Mata, que el 5 de febrer va decidir posar fi a la fase d'instrucció i investigar la procedència d'aquest diners com una peça separada. Les mateixes parts entenien que "els fons -ja bloquejats des de fa més d'un any- tenen el seu origen en les defraudacions investigades" dins el ‘cas Pescanova’ i, "per tant, han de ser destinats a cobrir les responsabilitats civils" que puguin declarar-se d'aquesta. 

No obstant això, Pavia avala la decisió del magistrat per tal com no existeix a dia d'avui "prova directa que permeti lligar els béns localitzats a Andorra amb alguna d'aquestes conductes", en referència a delictes com estafa, insolvència punible o falsejament de comptes anuals, pels quals estan imputats gairebé una vintena d'exdirectius de Pescanova SA. Tot i que els titulars d'aquests comptes no poden fer-ne ús perquè el bloqueig continua, el fiscal considera necessari que "s'acordi l'embargament d'aquests fons per aplicar-los a les possibles responsabilitats civils". Per aquest motiu ha sol·licitat aquest pas. Per assegurar-se’n més, segons que explica en les interlocutòries.

Etiquetes

Comentaris

Trending