Convocat i desconvocat en qüestió d’hores un concurs-promoció per ocupar una vacant a temps parcials al Tribunal de Corts

El Consell Superior de Justícia publicita a nivell intern un procés per reforçar la primera instància jutjadora en matèria penal i el mateix dia emet una nota deixant el procediment en suspens

-
-
El Consell Superior de la Justícia (CSJ) va convocar i desconvocar en qüestió d’hores un concurs-promoció intern per cobrir una vacant de magistrat del Tribunal de Corts. Això sí, a temps parcial. El poder judicial del Principat pretén reforçar la primera instància jutjadora -encara que els batlles també poden dictar ordenances penals, que són l’equivalent als judicis ràpids- en matèria penal. El moviment fet fa una setmana, però, no s’ha acabat d’entendre.

Segons fonts judicials, dimarts de la setmana passada es va publicitar inicialment un concurs intern per proveir la plaça. El gran inconvenient, segons les fonts, és el fet que fos a mitja jornada, fet que també comporta que el salari sia la meitat (aproximadament, uns 3.000 euros el mes). Poques hores després es va fer circular una nota en què es deia que dit concurs-promoció quedava en suspens. Les fonts consultades han assegurat que a nivell oficial, a nivell formal, no han transcendit els motius de la marxa enrere.

Segurament, més aviat o més tard, el Tribunal de Corts s’acabarà reforçant, com també proveir una nova plaça de batlle després de l’ascens de Jaume Tor a la sala civil del Tribunal Superior (TS). Els mecanismes que la llei preveu per cobrir les vacants en aquests casos no haurien funcionat plenament en aquesta ocasió per diversos motius. I tot sembla indicar que caldrà convocar un concurs per ‘pescar’ fora de l’actual carrera judicial un nou jutge de primera instància.

Una delegació judicial andorrana, ambla vicepresident del CSJ i la batlle presidenta al capdavant, es reuneix a Pamplona amb responsables de la justícia navarresa, d’on procedeix el programari

I tot això transcendeix just l’endemà que una nodrida representació de la Justícia andorrana es desplacés a Pamplona per reunir-se amb diversos càrrecs del món judicial navarrès. La delegació del Principat estava encapçalada per la vicepresident del Consell Superior de Justícia (CSJ), Maica Torres, i la batlle presidenta, Azahara Cascales. També hi eren els dos vocals de la cúpula judicial Olga Adellach i Joan Cabeza.

La delegació andorrana va mantenir una trobada, almenys, a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, on van ser rebuts pel president d’aquesta institució, el magistrat Joaquín Cristobal Galve Sauras. També hi havia en la reunió la directora general de Justícia del govern foral de Navarra, Lourdes Aldave. Entre Andorra i Navarra i ha molt bona relació atès que el govern navarrès va cedir el programari de gestió processal judicial al Principat.

El dispositiu informàtic, però, no acaba de rutllar del tot. Anys després d’implantar-se, i malgrat que hi ha funcions que encara s’han de desenvolupar, hi ha moltes qüestions que encara s’han d’acabar de perfilar i que alenteixen el procés. Com a mínim, en relació al que havia de ser. El programari AVANTIUS, que és així com es diu, encara continua sent molt complexe i requereix als funcionaris una inversió de temps i dificultat molt més elevada del que hauria de fer per allò que es fa, segons les diverses fonts consultades.

Comentaris

Trending