La Batllia assenyala Burgués i Font com a suposats responsables de prevaricació i malbaratament de cabals públics al SAAS

La batlle Moreno, després d’unir les diligències de la fiscalia i la querella del PS, ha encausat el metge i el gestor financer i ja els ha citat perquè ben aviat prestin declaració

Comentaris

-
-
La Batllia ha encausat l’exdirector general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) Lluís Burgués i l’exmàxim responsable econòmic i de recursos generals de la mateixa institució Quirze Font pels presumptes delictes de prevaricació, administració deslleial i malbaratament de fons públics. La batlle Maria Àngels Moreno ja ha unit les diligències practicades per la fiscalia arran de l’escrit presentat al seu dia pel Govern -en què considerava que només hi havia faltes administratives- i la querella criminal presentada fa just un mes pel Partit Socialdemòcrata (PS).

La instructora ha donat curs a les diligències inicials d’investigació dutes a terme pel ministeri públic, que ja veia indicis de delicte en la gestió duta a terme pel SAAS els anys en què Burgués i Font van comandar la institució, i assenyala de moment el facultatiu i el financer com a únics sospitosos d’haver comès les irregularitats. Per això els ha encausat i ja els ha citat a declarar per d’aquí uns dies amb la necessitat d’haver d’anar acompanyats d’advocats. En tractar-se de suposats delictes de naturalesa econòmica i, a més, està vinculats a l’administració, de la instrucció se’n fa càrrec una de les batllies especialitzades. 

Per ara, l’exdirector general i l’antic director econòmic i de recursos generals de l’ens sanitari són els únics sospitosos de tot el cúmul d’irregularitats ja indicades pel Tribunal de Comptes

En gran mesura, segons diverses fonts, allò de què de forma indiciària s’acusa a Burgués i a Font coincideix amb el que va assenyalar el PS en la seva querella, que ha estat degudament ratificada i admesa a tràmit les darreres setmanes. Els socialdemòcrates van formular una querella contra persona desconeguda per estalviar-se assenyalar ningú directament. La batlle, però, no ha tingut més remei que posar noms i per això cita Lluís Burgués i Quirze Font. Se’ls assenyalaria com a suposats responsables dels delictes de prevaricació per part d’un funcionari, administració deslleial de patrimoni públic i també de malbaratament de cabals públics. El PS, en la seva querella, també considerava que els fets que descrivia també podien encaixar en el delicte de creació i ús de document i de certificats falsos.

L’adquisició d’unes ambulàncies per un cost suposadament molt superior al que hauria correspost (els vehicles havien estat propietat d’una empresa privada i la compra es va fer quan aquesta va quedar fora d’un concurs públic que va guanyar l’adversària) o adjudicacions directes sense les degudes motivacions serien alguns dels epicentres de la investigació. De fet, el Tribunal de Comptes, en els seus informes de fiscalització en aquest cas del SAAS, ja va advertir de totes les presumptes irregularitats que ara estan investigant-se a nivell judicial.

-

Relacionat

Burgués-Font: ¿'xapuSAAS' o alguna cosa més?
La primera secretària del PS, Susanna Vela, i els tres parlamentaris de la formació -Gerard Alís, Rosa Gili i Pere López- han explicat la interposició de la querella.

Relacionat

La Justícia haurà d’investigar el ‘modus operandi’ delictiu que el PS creu que usava la direcció del SAAS

Comentaris

Trending