El SEP lamenta “la campanya de màrqueting” del ministre d’Educació i denuncia l’absència de voluntat negociadora

Jover fa arribar una carta als docents convidant-los a reunions de claustre, en les quals participarà personalment, per recollir suggeriments sobre la nova llei del cos

Comentaris

-
-
Una part important del col·lectiu de docents del país i, especialment, els responsables del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) han rebut amb perplexitat la carta signada pel ministre d’Educació, Eric Jover, per la qual convoca els claustres de mestres i professors del país a reunions per debatre sobre el projecte de llei del cos especial d’educació. El SEP denuncia la “campanya de màrqueting” que emprendrà el ministre després de Setmana Santa i considera “molt preocupant” que no hi hagi hagut realment cap contacte amb el sindicat que aglutina més de sis-cents dels prop de nou-cents docents que hi ha al país. Que no hi hagi una voluntat real de negociar.

La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, va anunciar dimecres passat que el Govern no es reuniria amb els sindicats de l’administració pública però sí que ho faria el ministre d’Educació amb els seus interlocutors per tractar les especificitats de la nova llei que s’està treballant, la del cos d’educació. Fonts sindicals, però, han assegurat que hi ha una notable “atonia” i “perplexitat” després de veure com Jover no ha emès cap comunicació respecte del SEP i, en canvi, a través dels caps d’àrea del ministeri s’ha vehiculat una carta per la qual queda clar que el titular d’Educació en primer persona assistirà a les reunions de tots els claustres del Principat.

La missiva té com a principal missió la de comunicar “la meva voluntat d’impulsar un nou procés de reunions amb cadascun dels centres escolars i amb el personal del ministeri per tal de continuar dialogant al voltant del text de la Llei del cos d’educació”. Jover explica que ja s’han fet diverses reunions i taules de treball però creu que “és indispensable que ens tornar a trobar per traslladar-nos tots els dubtes que encara tingueu i a la vegada per poder recollir i valorar les vostres propostes i suggeriments que contribueixen a millorar la llei”.

El titular d’Educació, que remarca que “hem de continuar aprofundint i dialogant sobre cadascun dels aspectes que recollirà aquest text”, explica que “el meu compromís ferm és fer una Llei del cos d’educació adaptada a la realitat dels professionals de l’ensenyament del país, i que puguem aprovar abans que acabi la legislatura”. I assegura que la llei, cabdal, “requereix el treball conjunt de tots nosaltres”.

L’entorn sindical està “perplex” pel fet que des del ministeri no s’ha contactat en cap moment per debatre sobre la reforma en curs quan un 92% dels afiliats al col·lectiu va secundar la vaga

Diverses fonts del sector de l’educació han assegurat que el fet que el ministre pretengui anar “centre per centre a fer una campanya de màrqueting” és una qüestió gairebé inèdita. O inèdita del tot. Una altra cosa és que ho faci la directora general de l’Escola Andorrana, Ester Vilarrubla, que sol ser habitual. Però el ministre, no. És dóna el cas que un és el president i l’altra la vicepresidenta segona de Demòcrates per Andorra (DA). En les trobades amb els claustres, Jover “el que farà serà vantar les virtuts d’un text que genera molts interrogants però que pretén respondre a un compromís polític”, segons les fonts.

Fonts properes al SEP han lamentat que contra la sensació que el ministeri pretenia seure amb el sindicat, no hi ha hagut cap mena de contacte des de fa dies. “Sembla com si una setmana i un dia després de la primera aturada el SEP no estigui prou legitimat per ser interlocutor, quan no és així”, han advertit les fonts, que han recordat que segons les seves dades un 92% dels afiliats van seguir les mobilitzacions programades per a dijous i divendres de la setmana passada.

Les fonts consultades han garantit que faci el que faci el Govern no aconseguirà trencar la unitat sindical i que és més que evident que entre els mestres i professors del país hi ha “un neguit real per la reforma de la Funció Pública” i, també, pel desenvolupament de la llei específica del cos d’educació. El col·lectiu sindical específic dels ensenyants estudiarà els propers dies noves accions per manifestar el malestar que es viu al sector amb la reforma global projectada per l’executiu i les seves maneres de fer.

Documents
-

Relacionat

Govern ‘divideix’ els funcionaris i assegura que només escoltarà als docents
-

Relacionat

El Consell descarta que els serveis mínims li hagin envaït competències i ‘convida’ el PS a portar el decret a la Batllia
-

Relacionat

Els bombers sí que estan decidits a portar als tribunals la vulneració de drets sindicals pel decret de mínims
El cap de Govern, Toni Martí, surt del Consell General escridassat pels funcionaris.

Relacionat

Els sindicats dels funcionaris descarten la demanda contra els serveis mínims del Govern però exigiran pactar-ne els següents
-

Relacionat

Els sindicats de l’administració s’agafen uns dies de ‘treva’ per si l’han de ‘liar’ durant la Setmana Santa

Comentaris

Trending