Els kurds acomiaden Samuel Prada com un heroi i deixen el fèretre en mans de les autoritats espanyoles

El jove resident gallec mort al conflicte de Síria el 10 de febrer és a l’Iraq, on se li han de fer les proves genètiques pertinents per confirmar la seva identitat abans de repatriar-lo

Comentaris

-
-
Els kurds van acomiadar el resident gallec a Andorra Samuel Prada León “com un autèntic heroi” la setmana passada, després que una petita treva en el conflicte bèl·lic que lliura a Síria obrís una escletxa que va permetre el trasllat del fèretre amb les restes del jove que va morir el 10 de febrer. Una vegada tret de la zona de guerra, la seva repatriació, sia a Galícia, sia a Andorra, una circumstància que encara no està clara del tot, sembla relativament fàcil després de tot el que ha succeït.

El fèretre ja està en mans de les autoritats espanyoles, concretament, del nord de Síria se’l va traslladar a Iraq, a la ciutat d’Erbil, on hi té la seva seu el consolat espanyol, que de moment s’ha fet càrrec de la situació. Malgrat que l’exèrcit kurd no té dubtes de la identitat del cos, cal seguir tot un procediment de reconeixement biològic legal per certificar que el fèretre conté les restes de qui es diu ser, és a dir, Samuel Prada.

El trasllat cap a Andorra o Espanya, encara no està clar del tot la destinació final, ara ja es preveu que es faci sense gaire dificultats encara que és difícil avançar un ‘calendari’

El cadàver, producte del combat en el qual va perdre la vida i, també, del pas dels dies i les condicions no més idònies a les quals ha estat exposat, està deteriorat i les autoritats espanyoles han de fer els tràmits oportuns per oficialitzar la identitat del cos. Així, cal fer una prova genètica (ADN) i una vegada es confirmi el que ningú no dubta que es confirmarà, que es tracta del cos de Samuel Prada, es farà ja la qüestió purament administrativa i l’enviament amb avió del fèretre.

Malgrat que no se sap amb exactitud quants dies pot trigar la finalització del procés, es preveu que ara els esdeveniments ja es desenvolupin amb una certa rapidesa. Al Kurdistan, a Rojava, i una vegada va ser clar que es podia enviar el fèretre cap a l’Iraq, Prada va ser acomiadat dijous de la setmana passada amb tots els honors. De fet, els companys de milícies del jove gallec, i especialment els combatents espanyols que encara es mantenen a la zona, esperen que se l’homenatgi a Espanya encara que també creuen que això és extremadament complicat que succeeixi.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending